Konyaspor'da merakla beklenen sağ bek transferi ne durumda? Başkan Ömer Korkmaz tarih verdi!

Konyaspor'da merakla beklenen sağ bek transferi ne durumda? Başkan Ömer Korkmaz tarih verdi!
 Muhabir
Konyaspor Kulüp Başkanı Ömer Korkmaz, merakla beklenen sağ bek transferi hakkın açıklamalarda bulundu.

Konyaspor Kulüp Başkanı Ömer Korkmaz, merakla beklenen sağ bek transferi hakkın açıklamalarda bulundu.

Niko Rak’ın sağ bekte denenmesini açıklayan Başkan Ömer Korkmaz; “Sağ bekle ilgili olarak bazı verim alamadığımız oyuncular var kadro içinde. Sağ bek için genç bir oyuncu bakmaya gayret ettik ancak bonservis rakamları yüksek olduğu için teknik heyetle konuştuğumuzda kadro içinden bir oyuncuyu orada değerlendirmek istediğimizi söyledik. O da heyecanla karşıladı ancak süreç içinde o pozisyonunda eksiğimiz olduğu bariz” ifadelerini kullandı. Hazırlık maçı ve kamp döneminde de oyuncunun orada yetersiz olduğunu gözlemledikten sonra Cuma akşamına kadar (9 Ağustos) bir sağ bek transferini duyuracağız” dedi.

Yabancı sağ bek takıma katılacak

Sağ bekte yerli oyuncu noktasında havuzun çok dar olduğunu ifade eden Korkmaz; “Kerem Kalafat ile de çok görüştük ve teklif yaptık, alternatif olarak düşündük. Hemen Süper Lig’de bizim işimizi görecek bir oyuncu olarak düşünmedik. Akademiden bunu değerlendirmek adına askıya aldık. Oraya yabancı bir sağ bek gelecek. Bonservis ödemeyeceğiz sağ beke. Kiralık olabilir ya da kulübü bonservis istemeyecek tarzda olabilir. Sadece defansif değil ofansif yönde katkı sağlayacak bir oyuncu gelecek” ifadelerini kullandı.

Kulübü sonradan çok para istedi

Sağ bek bölgesine bir transferin bitme noktasına geldiğini ancak sonradan olmadığını ifade eden Korkmaz; “Normalde 1,5 aydır genç bir sağ bek için uğraştık. Kulübün şartlarını zorlayacak şekilde 2,5 yıla bonservisi yayarak pazarlık yaptık. İlerleyen yıllarda Konyaspor’un para kazanacağı gelecek vadeden bir transferdi. Bitmek üzereydi. Kulübü parayı peşin istedi, rakamı da artırdı. Neden diye sorduk Konyaspor’un geçmişteki durumları sordu” dedi.

8-10 numara bölgesine takviye yapabiliriz

Birkaç hamle daha olabileceğini ifade eden Başkan Korkmaz; “Diğer bölgeler için bekleyeceğiz. Transfer süresine daha çok süre var. Şartlara uyarsa ve bütçelerimiz içinde kalabiliyorsa 8 ya da 10 numara pozisyonuna transfer yapabiliriz. Kamp sonrasında muhtemelen kadrodan ayrılma ihtimali olan oyuncular da çıkacak. Bundan sonra tekrar duruma bakacağız” dedi.