Konyaspor'da kiralık oyunculardan hangisi takımda kalacak?

Konyaspor'da kiralık oyunculardan hangisi takımda kalacak?
Konyaspor’un devre arası transfer döneminde sezonuna kadar kiralık olarak kadrosuna dahil ettiği Andreas Bouchalakis, Marlos Moreno, Mahir Emreli ve Alejandro Pozuelo kısa sürede takımın ana oyuncularından oldular.

Devre arasında takıma 6 teni sim kazandıran Arabam.com Konyaspor uzun soluklu anlaşmalar yapmak yerine yarım sezonluk anlaşmalar yaptı.

Takımın başına getirilen yeni tek adam Aleksandar Stanojevic’in istekleri doğrultusunda yarım sezonluk anlaşmalar üzerinde duran yeşil-beyazlılar orta sahaya Andreas Bouchalakis ve Alejandro Pozuelo’yu, kanada Marlos Moreno’yu ve forvet hattına da Mahir Emreli’yi transfer etti.

aa-20230305-30483840-30483835-arabamcom-konyaspor-bitexen-giresunspor.jpg

Bouchalakis 10 maça çıktı

Devre arasında Beşiktaş’a transfer olan Amir Hadziahmetovic’in yerine kadroya dahil olan Yunan orta saha oyuncusu Anderas Bouchalakis geldiği günden bu yana Konyaspor formasıyla 10 karşılaşmaya çıktı. 9 karşılaşmaya ilk 11’de başlayan 30 yaşındaki oyuncu 1 maça da sonradan dahil oldu. Savunmadan topu çıkartmakta biraz zorlanan Bouchalakis onun haricinde dönen topları kazanmada ve pas arası yapmakta iyi işler çıkarttı. Konyaspor’un Yunan oyuncu ile yoluna devam edip etmeyeceği ise önümüzdeki 3 maçın sonunda belli olacak.

aa-20230317-30602172-30602167-arabamcom-konyaspor-galatasaray.jpg

Moreno’dan ilk katkı geldi

Michalak’ın sakatlanması, Amilton’un beklenen etkiyi bir türlü verememesi ve Çaykur Rizespor’a transferi yüzünden takıma hızlı kanat oyuncusu kazandırmak isteyen Konyaspor 26 yaşındaki oyuncu Marlos Moreno’yu sezon sonuna kadar kadrosuna dahil etti. İngiliz devi Manchester City’nin kendisi için 5.5 milyon Euro bonservis ödeyerek yatırım yaptığı Moreno beklenen zıplamayı bir türlü göstermedi. City tarafından Konyaspor ile birlikte 9 farklı takıma kiralanan Moreno hızı ve çalımlarıyla ön plana çıkıyor ancak atak sonlandırmada bir türlü etkili olamıyor. Son oynanan Alanyaspor maçında 9 maç sonunda ilk asistini yapan Moreno’nun takımda kalıp kalmayacağı teknik direktör Stanojevic’in yazacağı rapor sonrasında netlik kazanacak.

aa-20230305-30485490-30485486-arabamcom-konyaspor-bitexen-giresunspor.jpg

Mahir’den 1 gol

Konyaspor’un devre arası takıma kazandırdığı Azerbaycanlı forvet oyuncusu Mahir Emreli yeşil-beyazlı forma ile 9 kez sahaya çıktı. 6 maça ilk 11’de başlayan Mahir, 3 maçta oyuna sonradan dahil oldu. Asıl mevkisi forvet olan Mahir, Muric’in formsuzluğundan dolayı sağ açıkta görev aldı. Mahir, son oynanan Alnyaspor maçına ise forvet pozisyonunda başladı. İç sahadaki Adana Demirspor maçında gol sevinci yaşayan Mahir, sağ kanattan getirdiği toplar ile beğeni topladı. Satın alma opsiyonu bulunan Mahir için Konyaspor’un Dinamo Zagreb’den indirim talep etmesi bekleniyor. Uygun zemin oluşursa Konyaspor’da kalacak olan Mahir, aksi takdirde takıma veda edecek.

aa-20230507-31072936-31072935-arabamcom-konyaspor-yukatel-kayserispor.jpg

Pozuelo’dan 4 maçta 5 gole doğrudan katkı

Konyaspor’un devre arasındaki kiralık olarak kadrosuna kattığı son oyuncu ise İspanyol 10 numara Alejandro Pozuelo. Çıktığı ilk 5 maçta gol katkısı yapmayan 31 yaşındaki oyuncu son 4 maçında ise adeta yıldızlaştı. Kasımpaşa ve Kayserispor maçlarında asist yapan Pozuelo, Trabzonspor ve Alanyaspor (2) maçlarında ağları sarsmayı başardı. 9 maçta 5 gol katkısına ulaşan İspanyol oyuncu kalitesini ortaya koydu. Konyaspor, Pozuelo’ya gelecek sezon için yeniden sözleşme teklifi yapması planlanıyor. Teknik Direktör Stanojevic’in de gözüne giren Pozuelo’nun takımda kalması bekleniyor. HALİL YILMAZER