Konyaspor'da izin bitiyor, Trabzonspor mesaisi başlıyor!

Konyaspor'da izin bitiyor, Trabzonspor mesaisi başlıyor!
 Muhabir
Konyaspor, Karagümrük maçının ardından 4 günlük izne ayrılmıştı. Yeşil-beyazlılarda takıma verilen 4 günlük izin bugün son bulacak ve Trabzonspor maçının hazırlıkları başlayacak.

Tümosan Konyaspor, cuma günü oynadığı Vavacars Fatih Karagümrük maçının ardından 4 günlük izne ayrılmıştı. Süper Lig’de 30.haftayı 33 puanda 16.sırada tamamlayan yeşil-beyazlılar bugün Kayacık Tesislerinde saat 17’de yapacağı antrenman ile hazırlıklarına başlayacak.

7 eksik

Temsilcimizde sakatlıkları devam eden Filip Damjanovic, Muhammet Demir, Adil Demirbağ ve Yasir Subaşı antrenmana katılmayacak. Milli takım kampına katılan Sokol Cikalleshi, Alexandreu Cicaldau ve Deniz Ertaş’ta yine bugün yapılacak antrenmanda yer almayacak.

Hazırlık maçı oynanacak

Tümosan Konyaspor, lige verilen milli arada antrenmanın yanında hazırlık maçı da oynayacak. Yeşil-beyazlıların özel maç için bazı Süper Lig kulüpleriyle görüşmeler yaptığını söylenildi. Temsilcimiz önümüzdeki hafta içinde hazırlık maçı oynamayı planlıyor. Teknik Direktör Fahrudin Omerovic,13 maçlık Konyaspor kariyerinde forma şansı vermediği isimlere şan tanıyacak. Boatneg, Niangbo gibi isimlerin hazırlık maçında süre bulması bekleniyor. Kadroya yazılmayan Niko Rak'ın da yine maçta süre bulması bekleniyor. Ömerovic, takımla yapacağı uzun süreli çalışma döneminde savunmadaki oyun kurgusunu daha fazla kuvvetlendirecek. Hücum ve duran top çalışmaları da yapacak olan temsilcimiz kalan 8 maçına iyi şekilde hazırlanacak.

‘Milli ara bize iyi gelecek’

Tümosan Konyaspor Teknik Direktörü Fahridun Ömerovic, Süper Lig'e verilen yaklaşık 20 günlük arayı iyi değerlendireceklerine inanıyor. Fahrudin Omerovic açıklamasında; “Milli ara bize iyi gelecek. Bu arayı oyun kurgusunu oturtmak adına iyi değerlendirmek istiyoruz. İki ayda 13 maça çıktık. Çok yoğun bir tempo geçirdik. Sürekli maç, yolculuk, fiziksel ve zihinsel yorgunluk... Oyuncuları maça hazırlamak, ilk 11 oluşturmak ve bu oyuncuların arkasına yedek oyuncuları yazmak kolay değil. Şu an kadromuzdaki rekabet ve kalite daha yükseldi. Herkesi çok iyi anlıyor ve beklentileri de biliyorum. İnanıyorum sezonu iyi bir noktada tamamlayacağız” şeklinde konuştu.