Konyaspor'da genel kurul heyecanı!

Konyaspor'da genel kurul heyecanı!
Konyaspor’da Olağanüstü Genel Kurul bugün gerçekleştirilecek. Selçuklu Kongre Merkezi’nde yapılacak genel kurul saat 19.00’da başlayacak. Mevcut başkan Fatih Özgökçen’in oluşturacağı yeni yönetim ile güven tazeleyerek görevine devam etmesi bekleniyor.

Konyaspor Kulübü son döneminin en hareketli günlerinden birini bugün yaşayacak. Yeşil-beyazlı ekipte Olağanüstü Genel Kurul toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek ilk oturum saat 19.00’da başlayacak. İlk toplantıda çoğunluğun sağlanamaması durumunda ise genel kurul toplantısı saat 8 Ağustos Salı günü aynı yer ve saatte çoğunluk aranmaksızın gerçekleştirilecek. Bugünkü genel kurul için delegelere çağrı yapıldığı öğrenildi.

GÜNDEM MADDELERİ YOĞUN

Genel kurulda önemli gündem maddeleri yer alıyor. Özellikle kulübün ekonomik tablosu net şekilde kamuoyuna açıklanacak. Ayrıca mali tablo okunacak ve yönetimin ibra edilip edilmeyeceği oylanacak. Gerektiğinde bütçe tadili yapması, futbol branşının şirketleşmesi ve dernekten şirkete devri için yönetim kuruluna yetki verilmesinin görüşülmesi, spor dallarının kurulmasına veya bunların kapatılmasına karar vermek için yetki verilmesi, borçlanma yetkisi, yeni tesis kurma, eğitim ve öğretim kurumlarının kurulması gibi konularda yönetime yetki verilmesi delegelerin oylarına sunulacak.

YENİ YÜZLER

Konyaspor’da mevcut yönetim, 17 Temmuz’da yaptığı toplantının ardından kongreye gitme kararı almıştı. Yaklaşık iki haftalık süreçte resmi bir aday çıkmadı. Bu zaman zarfında mevcut kulüp başkanı Fatih Özgökçen, hem şehrin kanaat önderleri hem de önemli iş insanları ile görüşmeler yaptı. Başkan Özgökçen, yaklaşık 15 gündür bu noktada önemli görüşmeler yaptı ve önemli bazı isimleri ikna etti. Mevcut yönetimde söz sahibi olan birçok isim ise yeni dönemde olmayacak. Özgökçen’in güven tazeleyerek başkanlığa devam etmesi bekleniyor. Yönetiminin yeni dönemde daha güçlü ve dinamik bir yapıya bürüneceği ifade edildi. Konyaspor'un yeni yönetimi yarından itibaren oldukça yoğun bir çalışma temposuna girecek.

ÖZGÖKÇEN 3.KEZ ADAY

Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen, 5 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurulun ardından Konyaspor Başkanlığına ilk kez seçilmişti. Görevinin ilk aylarında yaptığı birleştirici konuşmalar ve attığı reel ekonomik adımlarla tüm camia tarafından desteklenen Başkan Özgökçen Aralık 2022’de yapılan seçimde güven tazeleyerek yeniden başkan seçilmişti. Fatih Özgökçen, İlhan Palut’un takımdan gönderilmesi, pilot takım 1922’nin küme düşmesi ve basketbol takımının küme düşmesinin ardından taraftarın yoğun tepkisi ile karşı karşıya kalmıştı. Özgökçen tüm bu baskılara dayanamayıp ‘Konyaspor’u yönetmeye talip olan varsa gelsin’ sözleri ile olağanüstü genel kurul kararı almıştı. Özgökçen, bu ile birlikte üçüncü kez Konyaspor Başkanlığına aday olacak. Spor Servisi

Kaynak:Konya'nın Sesi