Konyaspor'da Ali Çamdalı yapılan transferleri değerlendirdi! 'Hiçbiri doğaçlama değildi'

Konyaspor'da Ali Çamdalı yapılan transferleri değerlendirdi! 'Hiçbiri doğaçlama değildi'
 Muhabir
Tümosan Konyaspor Teknik Direktörü Ali Çamdalı, takıma katılan transferleri değerlendirdi.

Tümosan Konyaspor Teknik Direktörü Ali Çamdalı, takıma katılan transferleri değerlendirdi.

Yaptığımız transferlerin hiçbirini doğaçlama yapmadık diyen Çamdalı; "Sene başından beri yapılan izlemeler ve araştırmalar sonucunda yapılan transferler. Calusic ve aramıza son katılanlar da öyle, daha önce listemizde olan isimlerdi. Doğaçlama değil planlanan transferlerdi. Bazen istediğiniz şartlarda olmuyor, gecikebiliyor" dedi.

En kısa sürede bu süreçten sağlıklı bir şekilde çıkmayı hedefliyoruz

13 transferin 8’i Süper Lig’i bilen isimler ve yabancılık çekmeyecekler diyen Çamdalı; "Daha önce çok transfer yapılan sezonlarda çok fazla dışarıdan gelen isimler vardı. Bu sıkıntıyı da yaşamıştık zaten o dönemler. Buradaki en büyük fark doğaçlama değil, planlanan ve hazırlık yapılan bir süreçle transferlerin olması. En kısa sürede bu süreçten sağlıklı bir şekilde çıkmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

"En önemlisi bütçe içinde kalmaktı"

Bütçe içinde kaldıklarını ifade eden Çamdalı; "Transfer gerçekten kolay değil. Başkanımıza, Adem Başkanımıza, futbol şubemize ve yönetim kuruluna ne kadar teşekkür etsem az. Şu anki ekonomik şartlarda bu kadar sayıda transfer yapmak ve bütçenin içinde kalmak kolay değil. Bizim için en önemlisi bütçe içinde kalmaktı. Kalıcı bir organizasyon oluşturmak istiyoruz. Hayali ya da olmayan paralarla değil ödeyeceğimiz rakamlarla ilerlemeye çalıştık. Bu süreçte hep öyle davrandık. Artık iş bizde. Bunları bir araya getirip sahaya yansıtmamız gerekiyor. Umarım da umduğumuz gibi olur" şeklinde konuştu.

"Kendi oyunumuza odaklandık"

Çok fazla transfer yapmak çok iyi olduğunuz anlamına gelmez diyen genç teknik direktör; "Bu karmayı sahada yansıtmak Lazım. Oyuncuların birbiriyle uyumu bir anda olmayabiliyor. Kasımpaşa tarafından baktığımda birbiriyle oynamaya alışmış bir oyuncu grubu var. Bu onlar için avantaj tabii ki. Biz de yeni oyuncularla doğru oyunu oynamaya çalışıyoruz. İki takımın da hem avantajı hem de dezavantajı var. Biz kendi oyunumuza odaklandık. En iyi şekilde hazırlandığımız oyunu sahaya yansıtacağız. Kasımpaşa’dan istediğimizi alıp dönmeye çalışacağız" açıklamalarını yaptı.