Konyaspor’da 3 formaya 6 aday!

Konyaspor’da 3 formaya 6 aday!
Konyaspor, pazar günü saat 16'da MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu'nda Karadeniz ekibi Giresunspor'u konuk edecek. Konyaspor'un zorla maça hangi hücum oyuncuları ile çıkacağı ise merak konusu.

Konyaspor, pazar günü saat 16'da MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu'nda Karadeniz ekibi Giresunspor'u konuk edecek. Konyaspor'un zorla maça hangi hücum oyuncuları ile çıkacağı ise merak konusu.

Konyaspor'da Teknik Direktör Aleksandar Stanojevic Giresunspor maçı için hücum hattını şekillendirmeye başladı. Yeni transferler bu maçta forma giyecek olsa da sakat ve cezalı oyuncuların yokluğu can sıkıyor.

Konyaspor, erteleme maçında Cumartesi günü deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşmış ve sahadan 4-0 mağlup ayrılmıştı. Yeşil-beyazlı takımda Polonyalı oyuncu Konrad Michalak 40. dakikada sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalmıştı. Konyaspor'dan yapılan açıklamada Michalak'ın sağ uyluk hamstring kas tendonunda yararlanma olduğu ve 6 hafta sahalardan uzak kalacağı belirtildi. Polonyalı oyuncu hafta sonu oynanacak Giresunspor maçında kadrodaki yerini alamayacak.

Konyaspor'da sakatlanan Konrad Michalak'ın yanı sıra yine Fenerbahçe maçında gördüğü kırmızı kart ile cezalı duruma düşen Mame Diouf da Giresunspor maçında kadroda olamayacak. Fenerbahçe maçı öncesinde sakatlıklarından dolayı kadrodan çıkartılan hücum oyuncuları Muhammet Demir ve Uche İkpeazu'nun durumu ise bugün, yarın ve cuma günü yapılacak tetkiklerden sonra belli olacak. Takımla beraber çalışmalara başlayan Muhammet'in kadroda olması beklenirken Uche Ikpeazu'nun durumu henüz netlik kazanmamış durumda.

Teknik Direktör Stanojevic'in pazar günü nasıl hücum hattı ile sahada olacağı ise merak konusu. 4-3-3 formatında takımını sahaya sürmeyi isteyen Stanojevic en ileri uçta yeni transfer Mahir Emreli ve sakatlıktan dönmeye hazırlanan Muhammet Demir arasında seçim yapacak. Zorlu karşılaşmada uzun süredir formasından uzak kalan Muhammet'i yedek oturtmayı planlayan Stanojevic, Azerbaycanlı forvet Mahir'e ilk 11'de şans vermeyi düşünüyor.

Sağ ve sol kanatta da rakip takıma en fazla zorluk çıkartacak oyuncularla maça başlamayı planlayan Stanojevic'in iki pozisyon için 4 farklı alternatifi bulunuyor.

Sırp çalıştırıcı sağ ve sol kanatta Robert Muric, Marlos Moreno, Mehmet Ali Büyüksayar ve Endri Cekici'den ikisini ilk 11 olarak değerlendirecek.

Fenerbahçe maçında Muric'e şans vermeyen Sırp çalıştırıcı sağ kanatta Endri Cekici'ye şans vermişti. Giresunspor maçında bu iki isimde formalara en büyük iki aday olarak ön plana çıkıyor.

Stanojevic'in Muric ve Çekici dışında iki kanat için iki alternatifi daha bulunuyor. Fenerbahçe maçında oyuna Michalak'ın yerine dahil olan Mehmet Ali Büyüksayar ve yeni transfer Marlos Moreno'da her iki kanatta da forma giyebiliyor. Fenerbahçe maçında gösterdiği performans ile beğeni toplayan Mehmet Ali ilk 11 için önemli adaylardan birisi.

Topu hızlı sürebilen ve savunma arkası koşularla tehlike yaratabilen Moreno'da ilk 11'e göz kırpan diğer oyuncu konumunda. Teknik patron Stanojevic, hafta için yapılacak çalışmaların ardından kararını verecek. KONYA'NIN SESİ / HALİL YILMAZER