Konyaspor'da 20 farklı isim skora katkı yaptı!

Konyaspor'da 20 farklı isim skora katkı yaptı!
Arabam.com Konyaspor, Süper Lig’de çıktığı 33 karşılaşmada 45 gol attı. Maç başına 1,36 gol atan yeşil-beyazlılar ligin en çok gol atan 8. takımı olarak ön plana çıkıyor.

Konyaspor’da bu sezon ligde 12 farklı oyuncu gol tama başarısı gösterdi. Yeşil-beyazlılarda Mame Diouf 9, Muhammet Demir 6, Soner Dikmen 5 golle takımın en golcü 3 oyuncu olarak ön plana çıkıyor. Anadolu Kartalı’nda devre arası Beşiktaş’a transfer olan Amir’in, sezon başında takıma katılan defans oyuncusu Francisco Calvo’nun ve devre arası takıma katıla Alejandro Pozuelo’nun 3’er golü bulunuyor. Guilherme ve Endri’nin 2’şer, Uğurcan Yazgılı, Bruno Paz, Mahir Emreli ve Oğulcan Ülgün’ün de 1’er golü bulunuyor.

Diouf zirvede

Sezon başında takıma katılan Mame Diouf attığı 9 golle takımının en golcü oyuncusu konumunda yer alıyor. Diouf, attığı 9 golün tamamını deplasman maçlarında kaydetti. 25 maçta toplam bin 429 dakika süre alan Senegalli forvet oyuncusunun 9 golünün yanında 2 tane de asisti bulunuyor. Diouf ile 1 yıllık sözleşme imzalayan Konyaspor’un oyuncu ile yoluna devam edip etmeyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak.

Guilherme’den 10 gole katkı

Konyaspor’un Brezilyalı sol bek oyuncusu Guilherme Sitya, Konyaspor’daki en verimli sezonunu geçiriyor. 2 gol atan 33 yaşındaki oyuncu 2 golün yanına 8’de asist ekledi. Asist krallığının zirvesinde yer alan deneyimli sol bek aynı zamanda ligde süre kaçırmadan 31 karşılaşmada da forma giyen tek Konyasporlu oyuncu olarak ön plana çıkıyor.

Soner’den son 3 maçta 3 gol

Konyaspor’un orta sahada dinamosu olan Soner Dikmen, teknik direktör Aleksandar Stanojevic ile beraber yeniden geçen yıl ki formuna kavuştu. Son 3 karşılaşma 3 gol atan Soner’in aynı zamanda ligde 1 asisti de bulunuyor. Son dönemde hücumdaki gol sorununa çare olan 29 yaşındaki oyuncu takımın en önemli parçalarından biri.

Pozuelo üretkenliğe çare oldu

Konyaspor’un devre arası transfer döneminde kiralık olarak kadrosuna kattığı İspanyol orta saha Alejandro Pozuelo son 4 maçta 5 gole doğrudan katkı yaptı. 3 gol atıp 2 asist yapan Pozuelo, hücumdaki üretkenlik sorununa çare olmayı başardı. Konyaspor, sezon sonu sözleşmesi bitecek Pozuelo ile uzun soluklu anlaşma yapmak istiyor.

9 farklı isimden asist katkısı

Konyaspor’da gol atmayıp asist yapan oyuncu sayısı da dikkat çekiyor. Ahmet Oğuz 3, Robert Muric ve devre arası takımdan ayrılan Zymer Bytyqi 2, Cebrail, Pavicic, Michalak, Uche İkpeazu ve Moreno’nun 1’er asisti bulunuyor. HALİL YILMAZER