Konyaspor'da 18 maçlık yeni rota

Konyaspor'da 18 maçlık yeni rota
Sezona üç kulvarda başlayan Konyaspor, Ocak ayı bitmeden Avrupa ve Türkiye Kupası’ndan elendi, tek tutunacak dal ise lig yolculuğu kaldı. Konyaspor, 18 maçlık yeni rotasında hem Avrupa potasına yaklaşmak hem de alt guruptan kaçmak için mücadele edecek.

Sezona üç kulvarda başlayan Konyaspor, Ocak ayı bitmeden Avrupa ve Türkiye Kupası’ndan elendi, tek tutunacak dal ise lig yolculuğu kaldı. Konyaspor, 18 maçlık yeni rotasında hem Avrupa potasına yaklaşmak hem de alt guruptan kaçmak için mücadele edecek.

Avrupa’ya Ağustos’ta veda

2022-2023 sezonuna 3 kulvarda başarı hedefi ile yola çıkan Arabam.com Konyaspor, sezonu Avrupa kupaları ile birlikte açtı. UEFA Konferans Ligi 2. Eleme Turunda BATE Borisov’u eleyerek 3.Tur’a yükselen Konyaspor bu turda Lihtenştayn temsilcisi Vaduz’a elenerek Avrupa kupalarına Ağustos ayında veda etmiş ve guruplara kalma hayalini gerçekleştirememişti.

Zirveden 15 puan uzakta

Avrupa maçlarının ardından lige dönen Konyaspor ilk 6 haftayı adeta domine etmiş ve liderlik koltuğuna oturmuştu. Ligde 2 Ekim’de oynadığı Ümraniyespor maçı ile Dünya Kupası arasına kadar olan 7 maçlık süreçte 2 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 4 beraberlik alan Konyaspor zirvenin gerisinde kalmıştı. Dünya Kupası’nın ardından çıktığı 4 karşılaşmada 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan yeşil-beyazlılar ligde ilk devreyi liderin 15 puan gerisinde 7.sırada kapatmış ve zirve mücadelesinde tamamen uzaklaşmıştı.

Kupada erken veda

Konyaspor ligin ikinci yarısına teknik direktör değişikliği ile başlamak istedi. İlhan Palut’un görevine son verilmesinin ardından takımın başına Sırp teknik adam Aleksandar Stanojevic getirildi. Sırp teknik adam takımın başında ilk maçına Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Gaziantep FK karşısında çıktı. Rakibine penaltılar sonucu 8-7 kaybeden Konyaspor, kupada da çeyrek finali göremeden elenmiş oldu.

Hedef yeniden Avrupa mı?

Süper Lig’de bu sezon 3 takım Avrupa Kupalarına katılma şansı gösterecek. Bunun yanında Türkiye Kupası şampiyonu Avrupa kupalarına katılabilecek. Eğer kupa ile ligi aynı takım kazanırsa lig 4. Avrupa vizesi alacak. Konyaspor ilk 18 haftada topladığı 27 puanla 7.sırada bulunuyor. Konyaspor’un şu an lig üçüncüsü ile 7, lig dördüncü ile arasında 6 puan fark bulunuyor. Konyaspor’un küme düşme grubu ile arasındaki puan farkı ise 10. Yeşil-beyazlıların geriden kalan 18 maçlık ikinci yarı yıl periyodunda nasıl bir performans göstereceği ise merak konusu.

4 kritik karşılaşma

Konyaspor, ligin ikinci yarısındaki ilk maçında pazartesi günü saat 20.00’de sahasında Ankara temsilcisi MKE Ankaragücü’nü konuk edecek. Yeşil-beyazlılar bu maçın arkasından ligin başarılı ekiplerinden Medipol Başakşehir ile deplasman karşılaşacak. Konyaspor bu maçın ardından hafta içi mesaisinde sahasında İstanbulspor ile karşı karşıya gelecek. Anadolu Kartalı İstanbulspor maçının ardından deplasmanda Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek. HALİL YILMAZER