Konyaspor'a sponsor olan TÜMOSAN'ın Genel Müdürü Halim Tosun'dan şampiyonluk sözleri

Konyaspor'a sponsor olan TÜMOSAN'ın Genel Müdürü Halim Tosun'dan şampiyonluk sözleri
TÜMOSAN Genel Müdürü Halim Tosun, Konyaspor ile TÜMOSAN arasında gerçekleşen sponsorluk anlaşmasının basın toplantısında konuştu. Tosun, hedefi şampiyonluk olarak belirledi.

TÜMOSAN Genel Müdürü Halim Tosun, Konyaspor ile TÜMOSAN arasında gerçekleşen sponsorluk anlaşmasının basın toplantısında konuştu. Tosun, hedefi şampiyonluk olarak belirledi.

"TÜMOSAN, Konya'yı kendine merkez edinmiş bir şirket"

TÜMOSAN şirketinin Konya ile önemli bağları olduğunu ifade eden Genel Müdür Halim Tosun; "Bugün Konya’mız, Konyaspor’umuz ve TÜMOSA Şirketimiz arasında yapılan sponsorluk anlaşmaları için buradayız. Önemli bir iş birliğine başlıyoruz. TÜMOSAN kendine Konya’yı merkez edinmiş, 1976 yılında kurulan bir şirket. Rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamız tarafından temeli atılmış, 1981’de ilk dizel motor üretimini gerçekleştirmiş, 1984 yılında ilk traktör üretimini gerçekleştirmiştir. 1984’den özelleştirme kapsamı olan 2004 yılına kadar 9 bin adet traktör üreterek Türk tarımına hediye etmiş, ulaştırmıştır. 2004 yılındaki özelleştirme kapsamı ile birlikte Albayrak Holding bünyesine katılmıştır. 2021 yılında yüzde 30 oranında halka arz gerçekleşti. 2014 yılında da savunma sanayi alanında bazı ortaklıklar yapmıştır. 2004 yılından 2023 yılına kadar da yaklaşık 115 bin adet traktör üreterek Türk tarımına ulaştırmış oldu.TÜMOSAN, Konya’da yerleşik bir şirket. Merkezi İstanbul’da olsa da Konya, İç Anadolu ve Türkiye tarımına önemli destekler veriyor. Konya’da Konyalı kardeşlerimizi istihdam ediyoruz. Hem istihdam hem de spor faaliyeti anlamında Konya şehrine hizmet vermekten oldukça mutluyuz." dedi.

Türk Boğası ve Anadolu Kartalı Güçlerini Birleştirdi

Konyaspor'a destek verdikleri için mutlu olduklarını ifade eden Tosun; "Bizim paydaşlarımız TÜMOSAN’ın Türk Boğası olarak adlandırıyorlar. Konyaspor’umuza da Anadolu Kartalı deniyor. Türk Boğası ve Anadolu Kartalı’nın yapmış olduğu bu iş birliğini bu güç birliğini 2023-2024 sezonunda yeşil-beyazlı takımımız için bir güç oluşturacağını düşünüyoruz. Konyaspor’umuz ayrıca Anadolu Takımları ruhunu taşıyan, hem Anadolu’nun hırçınlığını gösteren hem de mütevaziliğini gösteren bir takım. Bu anlamda bizim içinde TÜMOSAN ile Konyaspor ile iş birliği yapmasını Albayrak Ailesi olarak önemsiyoruz. Bu anlamda Konyaspor’a güç katmaktan, destek vermekten mutlu ve gururluyuz" açıklamalarını yaptı.

Konyaspor’dan şampiyonluk bekliyoruz

Yeni sezonda Konyaspor'dan şampiyonluk beklediklerini ifade eden Genel Müdür Halim Tosun; "2023-2024 Sezonunda Konyaspor’umuza başarılar diliyoruz. İnşallah Konyaspor’dan şampiyonluk bekliyoruz. TÜMOSAN olarak traktör pazarında ikinci sıradayız. Son 5-10 yılda bu durum böyle. Konyaspor’umuz şampiyon olamasa da en az ikinciliğe çıkmasını arzu ediyoruz. Yine Anadolu takımının arkasında ikinci olmasını temenni ediyoruz. İnşallah Konyaspor’umuzu çok yüksek seviyelerde, şampiyonluk başta olmak üzere arkasında olduğumuzu sponsorluğumuzun ve işbirliğimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Konya'nın Sesi