Konyaspor zorlu Sivasspor Deplasmanında

Konyaspor zorlu Sivasspor Deplasmanında
Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 36.haftasında bugün deplasmanda Sivasspor’a konuk olacak. Çıktığı son 11 karşılaşmada yalnızca 1 mağlubiyet yaşayan ve başarılı bir grafik yakalayan Anadolu Kartalı, zorlu maçta kazanıp çıkışını sürdürmek istiyor.

Çıktığı son 4 karşılaşmadan 3 galibiyet ve 1 beraberlik alarak mağlubiyet yaşamayan Konyaspor, ligin 36.haftasında bugün deplasmanda Sivasspor ile karşılaşacak. Sivas 4 Eylül Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma saat 20’de başlayacak. Zorlu karşılaşmada Bahattin Şimşek düdük çalacak.

Kritik karşılaşma

Topladığı 49 puanla 7.sırada bulunan Konyaspor, 37 puanla 14.sırada olan ve küme düşme hattından 3 puan uzaklıkta bulunan Sivasspor’a konuk olacak. Konyaspor bugün kazanarak, Trabzonspor’un puan kaybını bekleyecek ve yeniden 6.basamağa yükselmeyi hedefliyor. Trabzonspor ise Küme düşme hattında bulunan Giresunspor’a konuk olacak. Sivasspor’da kazanarak son haftalarda korku yaşamak istemiyor.

3 isim sakat

Konyaspor’da bugün oynanacak Sivasspor karşılaşmasında 3 oyuncusundan yoksun olacak. Sakatlıkları devam eden Endri Çekici, Muhammet Demir ve Uche İkpeazu bugün forma giyemeyecek. Öte yandan Alanyaspor karşısında sarı kart cezalısı olan Ahmet Oğuz’un cezası bitti ve yeniden formasına kavuşacak. Konyaspor’un sahaya; Sehic, Ahmet, Adil, Calvo, Guilherme, Soner, Bouchalakis, Pozuelo, Muric, Moreno ve Diouf 11’i ile çıkması bekleniyor.

28. randevu

Konyaspor ile Sivasspor, bugünkü maçla beraber Süper Lig tarihinde 28. kez karşı karşıya gelecek. Aralarında daha önce oynanan 27 mücadelede Konyaspor 8 kez sahadan galip ayrılırken, Sivasspor ise 10 defa rakibini mağlup etti. 9 karşılaşmada ise kazanan taraf çıkmadı. Bu maçlarda her iki takım da 28 kez gol sevinci yaşadı. İki takım arasında Süper Lig’de ilk yarıda oynanan maç 2-2 beraberlikle sonuçlanmıştı.

Stanojevic ile 15.maç

Konyaspor, bugün oynayacağı Sivasspor karşılaşması ile Teknik Direktör Aleksandar Stanojevic yönetiminde ligdeki 16.maçını çıkacak. Sırp çalıştırıcı yönetiminde 5 mağlubiyet, 6 galibiyet ve 4 beraberlik elde eden yeşil-beyazlılar 22 puan toplamayı başardı. Ligde çıktığı ilk 4 karşılaşmadan mağlubiyetle ayrılan Aleksandar Stanojevic, sonrasında çıkışa geçti ve 11 karşılaşmada yalnızca 1 mağlubiyet yaşadı.

4 önemli isim sınırda

Yeşil-beyazlı takımda takımın 4 önemli ismi sarı kart sınırında yer alıyor. Kaleci İbrahim Sehic, sol bek Guilherme Sitya, orta saha Soner Dikmen ve forvet oyuncusu Mahir Emreli sarı kart sınırında yer alıyor. Bu 4 oyuncu yarın şans bulması ve sarı kart görmesi halinde ligin 37.haftasında iç sahada oynanacak Vavacars Fatih Karagümrük maçında forma giyemeyecek. Bu 4 oyuncunun dışında sakatlıkları süren forvet Uche İkpeazu ve orta saha Endri Çekici'de sarı kart sınırında yer alıyor. Bu iki oyuncunun Sivasspor maçının kadrosunda yer almıyor. HALİL YILMAZER