Konyaspor zorlu Fenerbahçe deplasmanında puan avında!

Konyaspor zorlu Fenerbahçe deplasmanında puan avında!
 Muhabir
Konyaspor, Süper Lig’de ertelenen 16.hafta karşılaşmasından bugün deplasmanda Fenerbahçe’ye konuk olacak. Pazar günü Galatasaray’a kaybeden temsilcimiz zorlu Fenerbahçe maçında puan çıkartmak için sahaya çıkacak.

Tümosan Konyaspor, Süper Lig’in 16.hafta erteleme maçında bugün deplasmanda Fenerbahçe’ye konuk olacak. Ülker Stadyumunda oynanacak karşılaşma saat 20’de başlayacak. Zorlu karşılaşmadan Kadir Sağlam düdük çalacak. Karşılaşmada Ankara bölgesi hakemi Kadir Sağlam düdük çalacak. Sağlam'ın yardımcılıklarını Furkan Ürdün ve Anıl Usta yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Emre Kargın olacak.

İlk yarı noktalanıyor

Konyaspor, bugün oynayacağı Fenerbahçe maçıyla ilk yarı fikstürünü noktalayacak. Temsilcimiz çıktığı 18 karşılaşmada 4 galibiyet, 6 beraberlik ve 8 mağlubiyet alarak 18 puan topladı. 1 puan ortalaması ile oldukça kötü bir sezon geçiren Konyaspor yine attığı 18 gol ile maç paşına 1 gol ortalaması yakaladı. Temsilcimiz kalesinde ise 25 gole engel olamadı.

Kritik karşılaşma

Süper Lig’de son dönemde istikrarsız sonuçlar elde eden ve 5 karşılaşmada yalnızca 1 kez kazanabilen Konyaspor, zorlu bir karşılaşmaya daha çıkacak. Çıktığı son 7 deplasman maçında galibiyet elde edemeyen yeşil-beyazlılar 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet yaşadı. Konyaspor, zorlu Fenerbahçe deplasmanından puan ve puanlarla dönerek sürprize imza atmanın peşinde. Lider Fenerbahçe ise evinde kayıp yaşamak istemiyor.

Kadroda değişiklikler olacak!

Konyaspor’un bugün oynayacağı maçta kaleyi yine Deniz koruyacak. Calvo’nun cezasından dolayı stoperde formayı Uğurcan’a verecek olan Hakan Keleş sağ bekte Ahmet Oğuz’a şans verecek. Konyaspor’un sahaya; Deniz, Ahmet, Adil, Uğurcan, Guilherme, Soner, Oğulcan, Cicaldau, Prip, Moreno ve Olivera ile çıkması bekleniyor.

45.randevu

Fenerbahçe - Konyaspor yarın oynayacakları karşılaşma ile Süper Lig'de 45. kez kozlarını paylaşacak. İki takımın bugüne kadar ligde karşı karşıya geldiği 44 maçta Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor ancak Konyaspor son yıllarda İstanbul ekibine karış galibiyetler almayı başardı. Rekabette sarı-lacivertliler 33, Konyaspor ise 8 kez kazandı. 3 mücadele ise beraberlikle tamamlandı. Söz konusu maçlarda Fenerbahçe 112 kez gol sevinci yaşarken, Anadolu Kartalı 48 gol attı. İstanbul’daki 22 Süper Lig maçında Fenerbahçe, 19 galibiyet elde etti. 1 maç beraberlikle sonuçlanırken, Konyaspor sahadan iki kez 3 puanla ayrıldı. Fenerbahçe evindeki maçlarda 64 gol kaydederken, kalesinde 21 gol gördü. Son 10 lig maçında Fenerbahçe 5, Konyaspor ise 4 galibiyet aldı. Bir maç berabere bitti.