Konyaspor, yeni sezon için geri sayımda

Konyaspor, yeni sezon için geri sayımda
7 Haziran’da deplasmanda oynadığı Beşiktaş maçı ile sezon iznine ayrılan Konyaspor’da izin Kurban Bayramı sona erecek. Yeşil-beyazlılarda iznin bitimi yaklaşırken, yeni sezon için geri sayıma geçildi.

2022-2023 sezonunu 51 puanla sekizinci sırada bitiren Konyaspor’da sezon izni için son haftaya girildi. Kurban Bayramı tatilinin bitmesiyle birlikte 3 Temmuz’da Konya’da toplanacak olan yeşil-beyazlılar burada sağlık kontrollerinden ve belirli testlerden geçecekler. Birkaç gün Konya’da çalışmanın ardından kamp için Erzurum Yüksek İrtifa Merkezine geçecek olan Anadolu Kartalı yeni sezon için çalışmalarını hızlandıracak.

Stanojevic ilk kez sezon başında çalışacak

İlhan Palut ile yolların ayrılmasının ardından devre arasında takımın başına geçen Sırp Teknik Direktör Aleksandar Stenojevic takımı ile geniş hazırlık dönemlerin çalışma fırsatı bulamamıştı. BAY haftalarında çalışma ve kendi oyun sistemini takımına uygulamak için zamanı bulunan Sırp hoca ilk kez sezon başında takımı ile birlikte çalışacak. Stanojevic, yeni sezonda takımını hem kondisyon hem de taktik biçimde sıfırdan hazırlayacak.

Gençler için büyük fırsat

Teknik Direktör Aleksandar Stanojevic gerçekleştirilecek kampa kirada dönen ve Konyaspor Akademi’den yetişen oyuncuları da götürmeyi planlıyor. Genç oyuncuların hem kamp antrenman performansı görmek isteyen genç çalıştırıcı oyunculara hazırlık maçlarında da süre şansı tanıyacak.

Kamp birkaç gün sonra

Konyaspor, sezonu Koyuncu Grup Kayacık Tesislerinde açacak. Burada gerçekleştirilecek ilk toplanmaya bütün oyuncuların katılması bekleniyor. Teknik Direktör Aleksandar Stanojevic ve takım kaptanlarından oluşacak grup basın mensuplarına hem sezonu hem de çalışmaları değerlendirecek ve aile fotoğrafı verecek. Konyaspor’un 7 Temmuz’da Erzurum’a hareket etmesi bekleniyor. 2023-2024 Spor Toto Süper Lig sezonu 11 Ağustos’ta başlayacak. Yeşil-beyazlılar bu tarihte ilk maçına çıkacak. Yeşil-beyazlılar 19 Mayıs’ta ise son maçına çıkacak ve sezonu noktalayacak. ABDİL EMİROĞLU

Kaynak:Konya'nın Sesi