Konyaspor seriyi sürdürme peşinde! Rakip Kayseri!

Konyaspor seriyi sürdürme peşinde! Rakip Kayseri!
Konyaspor Süper Lig’in 33.haftasında yarın sahasında Kayserispor’u konuk edecek. Çıktığı son 2 lig karşılaşmasından 2 galibiyet çıkartan yeşil-beyazlılar rakibini mağlup edip 6.sıraya yükselmek istiyor.

Arabam.com Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 33.haftasında yarın saat 16’da MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu’nda Yukatel Kyaserispor’u konuk edecek. Çıktığı son 9 karşılaşmada 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak yeniden üst sıraları zorlayan yeşil-beyazlılar kendisinden 3 puan önde olan rakibini mağlup ederek 6.sıraya yükselmek istiyor. Ligin 7.sırasında bulunan Konyaspor’un 45, 6.sırada yer alan Kayserispor’un ise 48 puanı bulunuyor.

Stanojevic ile 14.maç

Konyaspor, yarın oynayacağı karşılaşma ile Teknik Direktör Aleksandar Stanojevic yönetiminde ligdeki 14.maçını çıkacak. Sırp çalıştırıcı yönetiminde 5 mağlubiyet, 5 galibiyet ve 3 beraberlik elde eden yeşil-beyazlılar 18 puan toplamayı başardı. Ligde çıktığı ilk 4 karşılaşmadan mağlubiyetle ayrılan Aleksandar Stanojevic, sonrasında çıkışa geçti ve 9 karşılaşmada yalnızca 1 mağlubiyet yaşadı.

İç sahadaki 17.maç

Konyaspor, yarın oynayacağı Kayserispor maçı ile bu sezonki 17.iç saha maçına çıkacak. Yeşil-beyazlılar, daha önce çıktığı 16 iç saha maçında 5 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 6 beraberlik elde etti. 21 puanını hanesine yazdırdı. 15 gol atan Anadolu Kartalı kalesinde de 15 gol gördü. Konyaspor, Kayserispor maçından sonra ligdeki bu sezonki son iç saha maçında Fatih Karagümrük’ü konuk edecek.

5 oyuncu sınırda

Yeşil-beyazlı takımda takımın 7 önemli ismi sarı kart sınırında yer alıyor. Kaleci İbrahim Sehic, sağ bek Ahmet Oğuz, sol bek Guilherme Sitya, orta saha Soner Dilmen ve forvet oyuncusu Mahir Emreli sarı kart sınırında yer alıyor. Bu 5 oyuncu Pazar günü şans bulması ve sarı kart görmesi halinde ligin 34.haftasında Alanyaspor deplasmanında forma giyemeyecek. Bu 5 oyuncunun dışında sakatlıkları süren forvet Uche İkpeazu ve orta saha Endri Çekici'de sarı kart sınırında yer alıyor. Bun iki oyuncunun Kayserispor maçında sahada olması beklenmiyor.

Stoper bilmecesi

Stanojevic’in stoperde Calvo’nun yanında kime görev vereceği ise maç gününde belli olacak. Adil Demirbağ’ın bugün yapılacak antrenmanda kendisi denemesi bekleniyor. Stanojevic’in sahaya; Sehic, Ahmet, Kahraman, Calvo, Guilherme, Soner, Bouchalakis, Pozuelo, Michalak, Moreno, Diouf

İç Anadolu derbisinde 30.randevu

Konyaspor ile Kayserispor, 7 Mayıs’ta MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu’nda oynayacakları karşılaşma ile Süper Lig tarihinde 30.kez karşı karşıya gelmiş olacaklar. Bu karşılaşmadan önce oynanan 29 karşılaşmanın 13’ünü Konyaspor kazandı. 7 karşılaşmadan Kayserispor galip ayrılırken 9 karşılaşmada da ise eşitlik bozulmadı. Konyaspor geride kalan 29 Süper Lig maçında rakip ağları 38 kez sarsarken kalesinde 27 gol gördü. Sarı kırmızılı rakibine karşı son yıllarda üstünlük kuran Konyaspor, son 7 maçta sahadan mağlup ayrılmadı ve 5 galibiyet, 2 beraberlik elde etti. Kayserispor bu serideki son galibiyetini 24 Şubat 2019’da Konya’da 0-1 kazanarak elde etmişti. Ligin ilk yarısında Kayseri’de oynanan karşılaşmayı Konyaspor Diouf ve Calvo’nun golleriyle 1-2 kazanmıştı.

Numanoğlu 4. Konyaspor maçında

Yarın oynanacak Konyaspor-Kayserispor karşılaşmasında Tugay Kaan Numanoğlu düdük çalacak. Numanoğlu'nun yardımcılıklarını Cem Özbay ve Ali Can Alp yapacak. Karşılaşmanın 4.hakemi ise Gamze Durmuş Pakkan olacak. Numanoğlu, bu sezon Eskişehir'de oynanan Konyaspor-Hatayspor maçında düdük çalmıştı. Bu zamana kadar Konyaspor'un Süper Lig'de 3 maçında düdük çalan Numanoğlu Konyaspor-Kayserispor maçıyla 4.kez Konyaspor maçında düdük çalacak. Konyaspor daha önceki 3 karşılaşmada 2 beraberlik ve 1 galibiyet elde etti. HALİL YILMAZER