Konyaspor, Samsunspor'u Pedrinho ile yıktı! 1-0

Konyaspor, Samsunspor'u Pedrinho ile yıktı! 1-0
 Muhabir
Konyaspor, Süper Lig’in 5.haftasında deplasmanda Samsunspor ile karşı karşıya geldi. Maçı 30.dakikada Pedirnho'nun attığı golle 1-0 kazanan Konyaspor ligde 3 maç sonra 3 puan sevinci yaşadı.

Konyaspor, Süper Lig’in 5.haftasında deplasmanda Samsunspor ile karşı karşıya geldi. Maçı 30.dakikada Pedirnho'nun attığı golle 1-0 kazanan Konyaspor ligde 3 maç sonra 3 puan sevinci yaşadı.

Karşılaşmanın ilk 15 dakikasında Samsunspor taraftarının da desteği ile maça hızlı başladı. Konyaspor’u kendi yarı alanından çıkartmayan Karadeniz ekibi duran toplarla pozisyon bulmaya çalıştı. 17.dakikada Dimata’nın vuruşunu kaleci Slowik çıkarttı. Konyaspor 30.dakikada Pedrinho ile öne geçti. Korner dönüşü topu iyi takip eden Brezilyalı sağ çaprazdan sert vuruşu ile takımını 1-0 öne geçirdi. Pedrinho ligdeki 3.golünü kaydetti. Konyaspor ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

Yeşil-beyazlılar ikinci yarının ilk bölümünde oyunu kendi yarı alanında kabul etse de rakibine pozisyon vermedi. 60.dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Alassane Ndao’nun vuruşu direkten döndü. 74.dakikada Samsunspor’da kullanılan kornerde Van Drongelen’in kafa vuruşunu kaleci Slowik çıkarttı. Maçı 1-0 kazanan Konyaspor bu sezonki ikinci galibiyetini aldı ve puanını 7’ye çıkarttı. Temsilcimiz 6.haftada 21 Eylül cumartesi günü saat 17’de MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumunda Sivasspor’u konuk edecek.

Sezonun ikinci deplasman galibiyeti

Konyaspor ligin ilk haftasında Kasımpaşa deplasmanında kazandıktan sonra Galatasaray ve Bodrum FK maçlarını kaybetmiş, Kayserispor maçından da beraberlikle ayrılmıştı. Ligde 3 maç sonra 3 puana ulaşan yeşil-beyazlılar yeni sezonun ikinci galibiyetini aldı.

Çamdalı’dan değişiklikler

Konyaspor Teknik Direktörü Ali Çamdalı Samsunspor maçında ilk 11’de değişiklikler yaptı. Yeni stoper Riechedly Bazoer’e ilk 11’de şans veren Çamdalı, son 3 maçta süre vermedi Ufuk Akyol’a da 11’de yeniden formayı verdi. Ligde 4 maça da ilk 11’de başlayan Yusuf Erdoğan’ı yedeğe çeken Çamdalı Alassane Ndao’ya formayı verdi.

Maç öncesi 3 sakat

Konyaspor’da Samsunspor maçının öncesinde 3 sakat isim maç kadrosuna dahil edilmedi. Yasir Subaşı, Emmanuel Boateng ve Yavuz Aygün’ün kadrodan çıkartıldığı açıklandı. Yapılan açıklamada; “Futbolcularımızdan Emmanuel Boateng sağ hamstring biceps femoris kasında hafif zorlanma ve ödem, Yasir Subaşı sağ Gastrocnemius medial başında hafif zorlanma ve ödem, Kalecimiz Yavuz Aygün ise geçirdiği solunum yolları enfeksiyonu nedeniyle Samsunspor maçının kadrosunda yer almamaktadır” denildi.

Yeni transfer süre aldı

Konyaspor’da hafta içi takıma dahil olan yeni transferlerden hepsi süre aldı. Hollandalı stoper Riechedly Bazoer maça ilk 11’de başladı. Maçın 73.dakikasında Fransız kanat oyuncusu Hamidou Keyta Danijel Aleksic’in yerine Slovenyalı forvet Blaz Kramer ise Umut Nayir’in yerine oyuna dahil oldu.

Konyaspor: Slowik, Boranijasevic, Adil, Bazoer, Guilherme, Ufuk, Jevtovic (Dk.87 Uğurcan), Pedrinho (Dk.79 Oğulcan), Aleksic (Dkç.73 Keyta), Ndao (Dk.87 Dmajanovic), Umut Nayir (Dk.73 Kramer)

Samsunspor, Okan, Zeki, Satka, Van Drongelen, Bola, Bennasser, Muja (Dk. 63 Schindler), Holse (Dk.76 Soner), Ntcham, Emre (Dk.63 Laura), Dimata (Dk.63 Mouandilmadji)