Konyaspor Sahasında Aslan Avına Çıkıyor

Konyaspor Sahasında Aslan Avına Çıkıyor
Konyaspor, Süper Lig’in 26.haftasında bugün sahasında lider Galatasaray’ı konuk edecek. Konya’da oynanan son iki maçta kazanan taraf olan Anadolu Kartalı yeniden galibiyet için sahada olacak.

Arabam.com Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 26.haftasının açılış maçında bugün MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda lider Galatasaray’ı konuk edecek. Saat 20’de başlayacak olan karşılaşmada Zorbay Küçük düdük çalacak. Küçük’ün yardımcılıklarını Ali Saygın Ögel ve Furkan Ürün ve yapacak. Zorlu mücadelede dördüncü hakem olarak ise Cihan Aydın görev yapacak. Hükmen elde ettiği Hatayspor galibiyeti ile 9 maçlık kazanamama serisine son veren ve üzerindeki baskıyı atlatan Konyaspor, ligde çıktığı son 14 maçın tamamını kazanarak rekor kıran Galatasaray’ı mağlup ederek sürpriz yapmaya hazırlanıyor.

Kötü seriler Hatay maçı ile bitti

Konyaspor, ligin 25.haftasından Hatayspor maçına kadar ligde zor dönemler yaşıyordu. Son 9 karşılaşmadan galibiyet çıkartamayan ve son 5 maçta gol atamayan Konyaspor hükmen aldığı Hatayspor maçı ile birlikte hem 9 maçlık galip gelememe hem de 5 maçtır gol atamama serilerini bitirmiş oldu. Ligde topladığı 31 puanla 8.sırada yer alan yeşil-beyazlılar iç sahada çıktığı 12 karşılaşmada 3 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 mağlubiyet ile 14 puan topladı.

Konyaspor’da 2 eksik

Bugün oynanacak Konyaspor-Galatasaray maçında Konyaspor, iki oyuncu haricinde tam kadro olacak. Fenerbahçe maçında sakatlanan Konrad Michalak ve sakatlığı yüzünden son maçlarda forma giyemeyen Uche İkpeazu bugün takımdaki yerlerini alamayacak. Takıma en son katılan Niko Rak’ın ise bugün kadrodaki yerini alması bekleniyor.

Muric, Moreno ve Diouf planı

Konyaspor Teknik Direktörü Aleksandar Stanojevic, bugün oynanacak karşılaşma için tüm planlarını hücum etmek adına yaptı. Giresunspor maçında oyuna ilk 11 başlayan Marlos Moreno’nun ve oyuna sonradan girip fark yaratan Robert Muric’in performansından memnun kalan Sırp çalıştırıcı kanatlarda bu iki isme şans verecek. Stanojevic, cezası biten Diouf’u da Muhammet Demir’in yerine sahaya ilk 11 sürecek. Stanojevic’in karşılaşamaya; Sehic, Ahmet, Adil, Calvo, Guilherme, Soner, Bouchalakis, Pozuelo, Moreno, Muric ve Diouf 11 ile çıkması bekleniyor.

3 isim sınırda

Konyaspor’da zorlu Galatasaray maçı öncesi 3 oyuncunun 3’er sarı karı bulunuyor. Adil Demirbağ, Francisco Calvo ve Uche İkpeazu yarın şans bulması ve sarı kart görmeleri halinde 27.haftada deplasmanda oynanacak Ümraniyespor maçında cezalı durumda düşecekler ve forma giyemeyecekler.

Galatasaray 3 eksikle geldi

Sarı-kırmızılı ekipte 3 önemli futbolcu Konyaspor'a karşı forma giyemeyecek. Galatasaray'da sakatlığı bulunan Dries Mertens ve Fredrik Midtsjö ile sarı kart cezalısı Victor Nelsson, yarınki karşılaşmada takımlarındaki yerini alamayacak. İstanbul temsilcisinde Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz ve Berkan Kutlu ise yarın sarı kart görmeleri halinde, 27. haftadaki Adana Demirspor mücadelesi öncesi cezalı duruma düşecek.

Son 17 resmi maçı kazandı

Galatasaray, biri hükmen olmak üzere son 17 resmi maçından galip ayrıldı. Teknik direktör Okan Buruk yönetiminde bileği bükülemeyen sarı-kırmızılı ekip, 23 Ekim 2022'de 2-2 sona eren Corendon Alanyaspor maçından sonra çıktığı tüm maçları kazandı. Ligde üst üste 14 maçını kazanan Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nda da çıktığı 3 mücadeleden galibiyetle ayrıldı. Galatasaray, bu süreçteki hükmen galibiyetini ligin 24. haftasında, depremler nedeniyle ligden çekilen Gaziantep FK'ye karşı aldı. Sarı-kırmızılılar, aldığı 14 galibiyetle Süper Lig'de üst üste en fazla maç kazanan takım rekorunun yeni sahibi oldu. HALİL YILMAZER