Konyaspor penaltılarda elendi

Konyaspor penaltılarda elendi
Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında Gaziantep FK ile karşılaştı. Normal süresi 0-0, uzatma süresi 1-1 biten karşılaşmada Gaziantep FK’ya penaltılarla 7-6 mağlup oldu ve kupadan elendi.

Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında Gaziantep FK ile karşılaştı. Normal süresi 0-0, uzatma süresi 1-1 biten karşılaşmada Gaziantep FK’ya penaltılarla 7-6 mağlup oldu ve kupadan elendi. Konyaspor, geçen senede Ziraat Türkiye Kupasına son 16 turunda Karagümrük’e 5-4 mağlup olarak elenmişti.

Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında Gaziantep FK ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Maçın 90 dakikası 0-0 tamamlandı. Karşılaşmanın ilk 15 dakikalık uzatma devresinde eşitlik bozulmadı. İkinci uzatma dakikasında 108.dakikada Gaziantep FK, Mustafa ile 1-0 öne geçti. Konyaspor 120+4’te Diouf ile maça dengeyi getirdi ve maç 1-1 sonuçlanarak penaltı atışlarına gitti. İlk penaltılarda Maxim ve Soner, ikinci penaltılarda Figueiredo ve Calvo, üçüncü penaltılarda Jevtovic ve Oğulcan, dördüncü penaltılarda Merkel ve Guilherme beşinci penaltılarda Mirza ve Mehmet Ali hata yapmadı. Altıncı penaltılarda Djilobodji ve Pavicic topu ağlarla buluşturdu. 7.penaltıyı Mustafa attı, Uğurcan kaçırdı ve Gaziantep, Konyaspor’u 7-6 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.

İlk yarıda gol sesi çıkmadı

İlk yarıda iki takımda ceza sahalarında pozisyon üretmekte güçlük çekti. 10.dakikda Konyaspor Michalak ile gole yaklaştı. Guilherme'nin sol kanattan ortaladığı topta Güney topu elinden kaçırdı, boşta kalan topu Paz tamamlak istedi, top savunmadan sekip Michalak'ın önünde kaldı. Michalak müsait pozisyonda topu kale çizgisinde bulunan Djilobodji'den döndü. 17.dakikda Gaziantep FK golü buldu. Savunma arkasına sarka Markovic kaleci Erhan'ı mağlup etti VAR'dan hakem Yiğit Arslan'a pozisyonu izleme tavsiyesi geldi. Hakem VAR'da pozisyonu izledi ve pozisyonun başında Adil'e faul yapıldığı gerekçesiyle golü iptal etti. 28.dakikda Ceza sahasında topla buluşan Uche'nin vuruşunu kaleci Günay kurtardı. 37.dakikda Markovic yine savunma arkasına sarktı. Topla ceza sahasına girdi vuruşunu kaleci Erhan kornere çeldi. İlk yarı 0-0 sona erdi.

Oğulcan ve Diouf pozisyonları cömertçe harcadı

61.dakikda kullanılan serbest vuruşta Jevtovic’in kafa vuruşunu kaleci Erhan kornere çeldi. 65.dakikda ceza sahasında topla buluşan Figueiredo tam vuruşunu yapacakken Adil kayarak müdahale etti ve topu kornere gönderdi. 66.dakikda Guilherme’nin kullandığı serbest vuruşta Calvo kafayı vurdu top auta gitti. 73.dakikada Oğulcan savunma arkasına sarktı kaleci Günay ile karşı karşıya kaldı, vuruşu auta gitti. 77.dakikda savunma arkasına sarkan Diouf kaleci Günay ile karşı karşıya kaldı, yaptığı vuruşu kaleci Günay kurtardı. Karşılaşmanın 90 dakikası 0-0 bitti ve uzatmalara gitti.

Konyaspor’un birçok maçını deneyimledim

Konyaspor'da İlhan Palut ile yolların ayrılmasının arından takımın başına geçen Aleksandar Stanojevic takımın başında ilk resmi karşılaşmasına çıktı. Sırp teknik adam yaptığı açıklamada; “Konyaspor’un birçok maç deneyimleme şansım oldu. Konya’da yer almak mutluluk verici. Heyecanlıyım, neler olacağını hep birlikte göreceğiz. Takımın başına yeni geçtim. Taktik detaylar üzerine elbette çalıştık ancak çalışmamız için yeterli bir süre değildi. Bu da yeni bir süreç elbette görerek ilerleyeceğiz” dedi.

Konyaspor’da 4 eksik

Konyaspor'da hafif sakatlıkları bulunan Amir Hadziahemtovic, İbrahim Sehic, Cebrail Karayel ve Muhammet Demir karşılaşmada forma giymedi. İbrahim Sehic, Alanyaspor maçında sakatlanmıştı ve daha önce 3 lig maçında forma giyememişti. Forvet Muhammet Demir ise son Beşiktaş maçında omuzundan sakatlanan Muhammet Demir’de bu karşılaşmada forma giymedi. Konyaspor kulübü Cebrail Karayel ve Amir Hadziahmetovic’in de hafif sakatlıkları bulunduğu gerekçesiyle kadroda olmadığı ifade etmişti.

Konyaspor 120+4’de cevap verdi

Karşılaşmanın ilk uzatma dakikasında orta saha mücadelesi vardı ve iki takımda pozisyon üretmekte zorlandı. İlk uzatma dakikası 0-0 tamamlandı. 108.dakikada savunma arkasına sarkan Mustafa Eskihellaç topla birlikte ceza sahasına girdi vuruşunda kaleci Erhan’ı mağlup etti ve Gaziantep’i 1-0 öne geçirdi. Konyaspor 120.dakikada Guiherme ile penaltı pozisyonundan yararlanamadı. Konyaspor’da Diouf 120+4’te kullanılan golde Uğurcan’ı aşırttı topu tamamladı ve maça dengeyi getirdi. Karşılaşma penaltı atışlarına gitti. Gaziantep Konyaspor’u 7-6 mağlup etti ve adını çeyrek finale yazdırdı.

Konyaspor 11’i: Erhan, Ahmet (Dk.106 Uğurcan), Adil, Calvo, Guilherme, Soner, Paz(Dk.62 Oğulcan), Endri (Dk.90 Metmet Ali), Muric (Dk.73 Pavicic), Michalak (Dk.62 Amilton), Uche (Dk.73 Diouf)

Gaziantep FK 11’İ: Günay, Ömürcan (Dk.110 Mirza), Toşça, Djilobodji, Halil İbrahim (Dk.89 Hanousek), Furkan (Dk.76 Merkel), Jevtovic, Mustafa, Maxim, Markovic (Dk.115 Sagal), Figueiredo

Sarı Kartlar: Maxim (Dk.25), Toşça (Dk.45), Günay (Dk.116) Gaziantep FK

Goller: Mustafa (Dk.108) Gaziantep FK, Diouf (120+4) Konyaspor