Konyaspor, ligin en iyi 3 savunma takımından biri!

Konyaspor, ligin en iyi 3 savunma takımından biri!
Konyaspor, 2022-2023 sezonunu 51 puanla 8. olarak bitirdi. Rakip ağlara 49 gol atan yeşil-beyazlılar kalesinde ise 41 gol gördü. Konyaspor bu alan ligin en başarılı 3. takımı oldu.

Konyaspor kalesinde gördüğü 41 gol ile ligin en az gol yiyen üçüncü takımı oldu. Listenin birinci sırasında ligi şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray yer alıyor. Sarı-kırmızılılar kalesinde 27 gol gördü. İkinci sırada ise Emre Belözoğlu yönetimindeki Başakşehir yer alıyor. İstanbul ekibi kalesinde 37 gol gördü.

Listenin üçüncü sırasında ise 41 gol ile temsilcimiz Konyaspor yer alıyor. Yeşil-beyazlılar iç sahada kalesinde 18 gol görürken deplasmanda oynadığı maçlarda ise kalesinde 23 gol gördü. Konyaspor geçen sezon kalesinde 45 gol görmüştü. Anadolu Kartalı bu durumu 4 gol daha geliştirdi ve 41 gol yiyerek sezonu tamamladı.

Ligin en az gol yiyen 3. takımı

Konyaspor kalesinde gördüğü 41 golü savunmadaki uyum ve düzenli tandem oluşturmaya borçlu. Anadolu Kartalı bu sezon ufak sakatlıklar ve cezalar dışında savunma tandemini değiştirmedi ve istikrar yakaladı. Kalede İbrahim Sehic, sağ bek Ahmet Oğuz, stoperler Adil Demirbağ-Francisco Calvo ve sol bek Guilherme Sitya ile iyi bir birliktelik yakalayan yeşil-beyazlılar ligin en iyi 3 savunma takımından biri oldu.

İlk 6 maçta rakiplere geçit yok

Konyaspor, sezonun ilk 6 haftasında kalesinde gol görmeyerek büyük bir başarıya da imza attı. Sezona İlhan Palut önderliğinde başlayan yeşil-beyazlılar çıktığı MKE Ankaragücü, Başakşehir, İstanbulspor, Fenerbahçe, Giresunspor ve Hatayspor maçlarında kalesini gole kapatarak takım savunmasındaki başarıyı ve istikrarı ligin ilk haftalarından itibaren gösterdi.

14 maç üst üste kale kapanmadı

Ligin ortalarına gelindiği zaman takım savunmasındaki uyumdan biraz uzaklaşan Konyaspor, çıktığı her maçta kalesinde gol görmeye başladı. Yeşil-beyazlılar 9 ile 23. Haftalar arasında çıktığı 14 karşılaşmanın tamamında kalesinde gol gördü. Anadolu Kartalı bu 22 maçlık sürede 7 beraberlik, 6 mağlubiyet ve yalnızca 1 galibiyet elde edebildi.

Stanojevic son 14 maçında yalnızca 2 kez kaybetti

Teknik Direktör Aleksandar Stanojevic 24.haftada takımının başındaki ilk puanını almayı başardı. Yeşil-beyazlılar bu karşılaşmanın ardından sezon sonuna kadar çıktığı 14 karşılaşmada 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşayarak ligi ilk 10 içinde bitirmeyi başardı.

Sehic 8 maçta kalesini gole kapattı

Konyaspor’da bu sezon ligde kaptan İbrahim Sehic 29 karşılaşmaya çıktı. Kaptan Sehic çıktığı 29 karşılaşmanın 8’inde kalesini gole kapatmayı başardı. Sehic, halesinde 30 gol gördü ve maç başına 1,03 gol yeme ortalamasında sezonu bitirdi.

Erhan 5 maçta 11 gol yedi

Yedek kaleci Erhan Erentürk ise ligdeki 5 karşılaşmada forma giydi. Erhan, 5 karşılaşmanın yalnızca 1’inde kalesini gole kapatmayı başardı. Ligde oynadığı karşılaşmada 11 gol gören Erhan Erentürk maç başına 2,2 gol yeme ortalaması ile sezona nokta koydu. HALİL YILMAZER

Kaynak:Konya'nın Sesi