Konyaspor kupada çeyrek finalde!

Konyaspor kupada çeyrek finalde!
 Muhabir
Tümosan Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası son 16 tur maçında Sivasspor’u Ahmet Oğuz’un 109.dakikada attığı golle 0-1 mağlup etti ve çeyrek finale yükseldi.

Tümosan Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası son 16 tur maçında Sivasspor’u Ahmet Oğuz’un 109.dakikada attığı golle 0-1 mağlup etti ve çeyrek finale yükseldi.

İlk yarıda isabetli şut yok

13.dakikada Koita çalımlarla Konyaspor ceza sahasına girdi, vuruşunu kaleci Deniz Ertaş çıkartmayı başardı. 37.dakikada Yunus Mallı’nın ortasında Kahraman Demirtaş’ın kafa vuruşu direkten döndü, devamında Sivasspor savunması topu kornere gönderdi. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 tamamlandı. İlk yarıda kaleyi 3 kez yoklayan Konyaspor bu 3 şuttan da isabet bulmayı başaramadı.

Maç uzatmalara gitti

Konyaspor ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da pozisyon üretmekte zorlandı. Yeşil-beyazlıların ilk isabetli şutu 59.dakikada geldi. Moreno sol çaprazdan çizgiye doğru indi vuruşunda kaleci Nikolic topu kontrol etmeyi başardı. Konyaspor maçtaki en net pozisyonu 62.dakikada yakaladı. Ethemi’nin içeriye çevirdiği topta Prip ilk anda topu kontrol edip düzeltti. Altı pas çizgisinin hem üzerinden vuruşunu yapan Prip’in şutu üstten auta gitti. Konyaspor rakibinden daha üstün oynadığı ikinci yarıda golü bulamadı. Karşılaşma uzatmalara gitti.

Tur golü Ahmet Oğuz’dan

Konyaspor ilk uzatma dakikalarında rakip kalede etkili olamadı. Kalesinde de pozisyon vermedi. İlk 15 dakikalık uzatma devresi 0-0 sona erdi. Konyaspor 109.dakikada Ahmet Oğuz ile golü buldu. Guilherme’nin ortasında savunma topu uzaklaştırdı, o sırada araya giren Ahmet Oğuz uzaktan şutunu çekti ve takımını 0-1 öne geçirdi. Karşılaşmayı 0-1 kazanan Konyaspor çeyrek finale çıktı ve adını son 8 takım arasına yazdırmayı başardı.

Kura çekimi pazartesi günü

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek ve Yarı Final Kura Çekimi, 12 Şubat Pazartesi günü saat 14.00'te kulüp yetkililerinin katılımı ile Orhan Saka Konferans Salonu'nda yapılacaktır. Kura çekimi A Spor'dan canlı olarak yayınlanacaktır.

Ömerovic’ten rotasyon

Tümosan Konyaspor’da teknik Direktör Fahridun Ömerovic, 24.haftada oynanan Çaykur Rizespor maçına göre kadroda rotasyona gitti. Ömerovic, Çaykur Rizespor maçına göre kadroda 9 oyucuyu değiştirdi. Rizespor maçına; Slowik, Cebrail, Uğurcan, Damjanovic, Guilherme, Nzonzi, Oğulcan, Cicaldau, Prip, Ndao ve Ethemi ile çıkan Konyaspor Sivasspor maçına ise; Deniz, Ahmet, Metehan, Kahraman, Yasir, Soner, Boateng, Yunus, Moreno, Prip ve Ethemi 11’i ile çıktı.

Sivasspor: Nikolic, Burak (Dk.68 Yusuf), Mehmet, Caner (Dk.68 Ziya), Camara, Emre (Dk. 60 Emrah), Kerem Atakan (Dk.75 Sinan), Erdem (Dk.118 Talha), Charisis, N’Jie, Koita (Dk.68 Alaaddin)

Konyaspor: Deniz, Ahmet, Metehan, Kahraman, Yasir (Dk.90+2 Guilherme), Soner, Boateng (Dk.67 Niko Rak), Yunus (Dk.94 Uğurcan), Moreno (Dk.82 Sambou), Prip (Dk.67 Ndao) ve Ethemi (Dk.67 Oğulcan)

Sarı Kartlar: Dk.35 Kerem Atakan (Sivasspor), Dk.23 Ahmet Oğuz, Dk. 36 Moreno (Konyaspor)

Goller: Dk.109 Ahmet Oğuz (Konyaspor)