Konyaspor, kupa perdesini açıyor

Konyaspor, kupa perdesini açıyor
Konyaspor, 2022-2023 kupa serüvenine bugün başlıyor. Anadolu Kartalı bugün evinde 1.Lig temsilcisi Bodrumspor’u konuk edecek.

Arabam.com Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası 5.tur maçında bugün MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu’nda Spor Toto 1.Lig ekiplerinden Bodrumspor’u konuk edecek. Saat 15.00’da başlayacak karşılaşmayı Antalya bölgesi hakemi Murat Erdoğan yönetecek. Erdoğan’ın yardımcılıklarını Ali Can Alp ve Abdullah Uğur Sarı yapacak. Maçın 4.hakemi ise Neslihan Muratdağı olacak.

39 gün sonra ilk resmi maç

Konyaspor, Dünya Kupası arasından önceki en son resmi maçında 14.haftada deplasmanda Kayseri’yle karşı karşıya gelmişti. Rakibini 2-1 mağlup eden yeşil-beyazlılar moralli şekilde araya gitmişti. Arada 3 hazırlık maçı yapan Konyaspor, bu 3 karşılaşmada 2 galibiyet ve 1 mağlubiyet almıştı. Konyaspor 39 günün ardından yeniden resmi bir karşılaşma oynayacak.

Geçen sezon son 16’da elenmişti

Konyaspor geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası’na son 16 turunda veda etmişti. Geçen sezon kupa mesaisine 4.turda başlayan yeşil-beyazlılar Vanspor FK’yı 3-1 yenip 5.tura çıkmıştı. 5.turda evinde Ümraniyespor’u 2-0 ile geçen Anadolu Kartalı bu karşılaşmadan da 2-0’lık galip ayrılarak son 16’ya yükselmişti. Son 16 turunda Fatih Karagümrük deplasmanına giden Konyaspor uzatmalara giden ve 9 gol atılan karşılaşmada rakibine 5-4 mağlup olarak kupaya erken şekilde veda etmişti.

Konyaspor, rotasyon yapacak

Bodrumspor maçına lig maçlarına nispeten rotasyonlu bir kadro ile çıkacak olan Konyaspor’da kalede kaptan Sehic’in yerine Erhan Erentürk’ün görev alması bekleniyor. Savunmanın sağında Cebrail’e şans vermek isteyen Palut, stoperde Adil ve Kahraman ile oynayacak. Sol bekte ise bu sezon ligde şans vermediği Yasir Subaşı’nı kullanacak. Orta sahada Amir’i kesmeyecek olan Palut, diğer iki formayı ise Pavicic ve Oğulcan Ülgün’e verecek. İleri uçta da değişiklikler yapacak olan Palut; Muric, Michalak ve Uche İkpeazu’ya şans tanıyacak.

Konyaspor’da 3 eksik

Konyaspor’da Bodrumspor maçı öncesinde 3 eksik bulunuyor. Sakatlıkları devam eden Mame Diouf ve Endri Çekici bugünkü maçta forma giyemeyecek. U19 Milli Takımı ile kampta olan Mehmet Ali Büyüksayar’da bugün takımdaki yerini alamayacak.

Güzel bir maç olacak

Süper Lig’deki Avrupa yarışının yanı sıra Ziraat Türkiye Kupası’na da büyük önem vereceklerini ifade eden Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut; “Kupada sonuna kadar gitmek istiyoruz. Kupada ilerlemek istiyoruz. Daha kabul edilebilir bir rotasyonla turları geçmek istiyoruz. Bodrumspor güzel bir kadro oluşturdu. Saygı duyduğum iyi bir hocaları var. Başarılı buluyorum. Kupada başarılı olmak ve adlarından söz ettirmek isteyeceklerdir. Asla kolay bir maç olmayacak. Kupada sahada çok çetin mücadeleler oluyor. Takımımdan ciddi bir mücadele ve kazanmaya odaklı bir mücadele istiyorum. İnşallah güzel bir maç olacak” açıklamalarını yaptı. HALİL YILMAZER