Konyaspor, kötü seriyi bitirmek için sahada

Konyaspor, kötü seriyi bitirmek için sahada
Sahasında son 5 maçta galip gelemeyen Arabam.com Konyaspor, kötü giden iç saha serisini sonlandırmak için bugün yeniden taraftarı önüne çıkacak.

Sahasında son 5 maçta galip gelemeyen Arabam.com Konyaspor, kötü giden iç saha serisini sonlandırmak için bugün yeniden taraftarı önüne çıkacak. Konyaspor evinde 113 gündür maç kazanamıyor

2021-2022 sezonunda MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu’nda çıktığı 19 iç saha karşılaşmasında 13 galibiyet ile en çok galibiyet toplayan ve 15 gol yiyerek iç sahada en az gol yiyen takım unvanlarıyla birlikte 43 puan toplayan Konyaspor, Trabzonspor ile bu alanda ligin en iyi iç saha takımı olarak sezonu tamamlamıştı. Konyaspor iç sahada 13 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşamıştı.

Konyaspor, iç sahada ise geçen yılın oldukça uzağında performans sergiliyor. Sahasında gerçekleşen tadilat işlemleri yüzünden Başakşehir, Fenerbahçe ve Hatayspor maçlarını Eskişehir’de oynayan Anadolu Kartalı 4. iç saha maçı ile birlikte ligin 8.haftasında Konya’da Ümiraniyespor maçıyla beraber taraftarı ile buluşmuştu. Konyaspor, Eskişehir’de oynadığı 3 maçta 2 galibiyet ve 1 beraberlik elde etmişti.

Son galibiyet 2 Ekim’de

Konyaspor, iç sahada son galibiyetini Ümraniyespor karşısında alabildi. 2 Ekim’den bu yana sahasında maç kazanamayan Konyaspor, Gaziantep FK’ya 1-0, Beşiktaş’a 2-1 mağlup olurken Kasımpaşa, Alanyaspor ve Sivasspor maçlarında da beraberlikle ayrıldı. Sahasında 5 maçtır galip gelemeyen yeşil-beyazlılar çıktığı 9 karşılaşmada 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 13 puan topladı.

Geçen sezon ilk 9 iç saha maçında 21 puan

Konyaspor geçen sezonun ilk 9 haftasında ise sahasında 6 galibiyet ve 3 beraberlik almıştı. Geçen sezonunun ilk 9 haftasında iç sahada 21 puan toplayan Konyaspor mağlubiyet yüzü de görmemişti. Bu yıl ise 13 puanda kalan yeşil-beyazlılar geçen sezondan 8 puan daha geride olarak sezona devam ediyor.

Alınabilecek 27 puan var

Konyaspor ikinci yarının başlamasıyla birlikte evinde 9 maça daha çıkacak. Bu maçları kayıpsız geçmesi halinde 27 puanı hanesine yazdıracak olan Konyaspor şu ana kadar topladığı 13 puanla beraber sezonu iç sahada 40 puanla tamamlayabilir. Konyaspor bu performansı gösterse bile geçen sezonun gerisinde kalmış olacak. Konyaspor, 20.haftada bugün saat 20.00’da evinde MKE Ankaragücü ile karşılaşacak. HALİL YILMAZER