Konyaspor, İstanbul'da hezimet yaşadı! 90-64

Konyaspor, İstanbul'da hezimet yaşadı! 90-64
 Muhabir
Konyaspor Basketbol, 31. hafta maçında bugün deplasmanda Sigortam. net ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı 26 sayı farkla 90-64 kaybeden temsilcimiz adeta hezimet yaşadı.

Konyaspor Basketbol, 31. hafta maçında bugün deplasmanda Sigortam. net ile karşı karşıya geldi. İlk yarıyı 1 sayı farkla geride kapatan Konyaspor ikinci yarıda ise adeta hezimet yaşadı.

İlk yarıda 46 sayı üreten yeşil-beyazlılar ikinci yarıda ise yalnızca 18 sayı üretti. Karşılaşmayı 26 sayı farkla 90-64 kaybetti.

Temsilcimiz karşılaşmaya Myles Mack, Marlon Johnson, Merthan Mutlu, Mert Çevik ve Mert Ali Sert 5’i ile başladı. Karşılaşmanın ilk çeyreğinde savunmada iyi duran yeşil-beyazlılar rakibine kolay sayı şansı tanımadı. Hücumda ise Mert Çevik’in dış atışları ve Merthan ve Mert Ali’nin orta mesafe atışlarıyla sayılar üreten Konyaspor ilk çeyreği 16-20 önde kapattı.

İkinci çeyrekte de iki takımda karşılıklı sayılar buldu. Maçtan kopmayan ve Sigortam’ın vites yükselttiği bölümlerde aynı şekilde karşılık veren Konyaspor, Myls Mack, Mert Çevik ve Mert Ali Sert ile hücumda sayılar üretti. Çeyreğin son bölümünde hücumda daha iyi olan İstanbul ekibi ilk yarıyı 1 sayı farkla 47-46 önde tamamladı.

Konyaspor, üçüncü çeyrekte oyundan koptu. Rakip potada sayı üretemeyen yeşil-beyazlılar basit top kayıpları yaptı. Hücumda isabetli oyununu sürdüren Sigortam maçta farkı ilk kez çift hanelere çıkarttı. Üçüncü çeyrekte yalnızca 9 sayı üretebilen temsilcimiz potasında 19 sayı gördü ve çeyreği 66-55 geride kapattı.

Son çeyrekte karşılıklı sayılarla başladı. Yeşil-beyazlılarda bitime 7 dakika kala 5.faülünü alan Marlon Johnson oyun dışında kaldı. Hücumda sayı bulamayan temsilcimiz oyundan tamamen koptu. Ev sahibi ekip bitime 04.39 kala farkı 18 sayıya kadar çıkarttı. Maçın kalanında da farkı açan Sigortam karşılaşmayı 90-64 kazanmayı başardı. Konyaspor, 20.mağlubiyetini yaşadı.

Konyaspor’da Mert Çevik 14 sayı, 4 ribaunt, 1 top çalma, Myles Mack 12 sayı, 1 ribaunt, 8 asist, Marlon Johnson 12 sayı, 8 ribaunt, 3 asist, Mert Ali Sert 10 sayı, 5 ribaunt ve Merthan Mutlu 5 sayı, 4 ribaunt ile maçı tamamladı.

Sigortam’da ise Deıon Sherrıll 16 sayı, 3 ribaunt ve 4 asist ile oynadı.

Konyaspor yine bu karşılaşmada da bençten katkı bulamadı. Doruk Dora’nın 3, Uğurcan Aksoy 2 ve Murat Atar’ın 6 sayısına karşılık ev sahibi Sigortam.NET ise 50 sayı katkı buldu. Yerli oyuncuları ile büyük fark yaratan İstanbul ekibinde kenardan gelen Erdem İlter 16, Doğukan Şanlı 14, ve Cihat Mertali Dalgalı 10, Engin Kalkan 8 ve Koray Uzunhasan 2 sayı üretti.

20.mağlubiyetini alan Konyaspor Basketbol bitime 3 hafta kala tehlikeli alandan çıkmayı başaramadı. Temsilcimiz 32.hafta evinde sezonun en kritik maçlarından birine çıkacak. Yeşil-beyazlılar 7 Nisan 15.45’te Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu’nda Pizza Lazza Harem Spor’u konuk edecek.