Konyaspor ile Fenerbahçe 46.randevuya çıkacak! İşte rekabetteki son durum

Konyaspor ile Fenerbahçe 46.randevuya çıkacak! İşte rekabetteki son durum
 Muhabir
Konyaspor - Fenerbahçe yarın oynayacakları karşılaşma ile Süper Lig'de 46. kez kozlarını paylaşacak.

Konyaspor - Fenerbahçe yarın oynayacakları karşılaşma ile Süper Lig'de 46. kez kozlarını paylaşacak. İki takımın bugüne kadar ligde karşı karşıya geldiği 45 maçta Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor ancak Konyaspor son yıllarda İstanbul ekibine karış galibiyetler almayı başardı.

Rekabette sarı-lacivertliler 34, Konyaspor ise 8 kez kazandı. 3 mücadele ise beraberlikle tamamlandı. Söz konusu maçlarda Fenerbahçe 119 kez gol sevinci yaşarken, Anadolu Kartalı 49 gol attı.

İstanbul’daki 23 Süper Lig maçında Fenerbahçe, 20 galibiyet elde etti. 1 maç beraberlikle sonuçlanırken, Konyaspor sahadan 2 kez 3 puanla ayrıldı. Fenerbahçe evindeki maçlarda 71 gol kaydederken, kalesinde 22 gol gördü.

Son 11 lig maçında Fenerbahçe 6, Konyaspor ise 4 galibiyet aldı. 1 maç berabere bitti. Ligin ilk yarısında İstanbul'da oynanan karşılaşmayı sarı-lacivertliler 7-1 kazanmıştı. Geçtiğimiz sezon Konya'daki saha çalışmaları nedeniyle Eskişehir'de oynanan karşılaşmayı ise Konyaspor, Muhammet Demir2in attığı golle 1-0 kazanmıştı.

MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumunda oynan son karşılaşmayı ise temsilcimiz Soner Dikmen ve Abdülkerim Bardakçı'nın golleriyle 2-1 kazanmıştı.