Konyaspor, ikinci yarıyı İstanbul'da açıyor! Ayağa kalk Kartalım!

Konyaspor, ikinci yarıyı İstanbul'da açıyor! Ayağa kalk Kartalım!
 Muhabir
Süper Lig’de sıkıntılı bir sezon geçiren Konyaspor, ikinci devrenin açılış maçında İstanbulspor’a konuk olacak. Yeşil-beyazlılar lig sonuncusu İstanbulspor’u mağlup edip yeniden çıkış arıyor.

Tümosan Konyaspor, Trendyol Süper Lig’de 20.hafta karşılaşmasında ikinci yarının ilk maçında yarın deplasmanda İstanbulspor ile karşılaşacak. Necmi Kadıoğlu Stadı'nda oynanacak maç yarın saat 13.30’da başlayacak. Mücadelede FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler düdük çalacak.

Hakan Ünal takımın başında çıkacak

Konyaspor, Gençlik Gelişim Teknik Sorumlusu Hakan Ünal yönetiminde karşılaşmanın hazırlıklarını bugün bitirecek. Yarınki kritik maçta da takımın başında Ünal olacak. 54 yaşındaki teknik adam, kariyerinin en önemli sınavlarından biri verecek. Hakan Ünal’ın zorlu mücadelede çıkaracağı kadro da merakla bekleniyor.

Çıkış maçı olarak görüyoruz

Son iki maçta kalesinde 10 gol gören Anadolu Kartalı, tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşıyor. Ligde 18 puanla 18. sırada yer alan temsilcimiz, 6 puanda yer alan ve kümede kalma umudu büyük ölçüde yitiren rakibi karşısında mutlak kazanmak istiyor. Konyaspor, mücadeleden 3 puanla ayrılarak hem kötü gidişatına son vererek moral bulmak, hem de puanını 21’e çıkarmak adına sahaya çıkacak.

6 eksik

Bu maçta takımda da önemli eksikler var. Muhammet Demir ve Gökhan Töre’nin yanı sıra cezalı Adil Demirbağ, Afrika Uluslar Kupası’nda olan Bruno Paz, kadro dışı kalan Paul Bernardoni ve Sokol Cikalleshi forma giyemeyecek. Adil’in cezalı oluşu, Calvo’nun da takımdan ayrılması sebebiyle özellikle savunma rotasyonunda büyük sıkıntı yaşanıyor. Yeşil-beyazlılarda savunma tandemini Uğurcan ve Metehan'ın oluşturması bekleniyor.

İstanbulspor lig sonuncusu

Konyaspor’u konuk edecek İstanbulspor’un ise Süper Lig’de kalması mucizelere kaldı. Trabzonspor maçında sahadan çekilen ve 3 puanı silinen sarı-siyahlı takım, 6 puanla son sırada yer alıyor. Hakan Yakın yönetimindeki İstanbul ekibi, 25 Kasım’da sahasında 2-1 kazandığı Hatayspor maçından sonra kazanamadı.