Konyaspor İkinci Başkanı Adem Bulut'tan yeşil-beyazlı taraftarlara çağrı

Konyaspor İkinci Başkanı Adem Bulut'tan yeşil-beyazlı taraftarlara çağrı
 S.Yazı İşleri Müdürü
Konyaspor İkinci Başkanı Adem Bulut, 2024-2025 sezonu öncesinde Konya’nın Sesi Gazetesi’ne özel açıklamalar yaptı.

Konyaspor İkinci Başkanı Adem Bulut, 2024-2025 sezonu öncesinde Konya’nın Sesi Gazetesi’ne özel açıklamalar yaptı.

Zor bir süreçten geçerek takımı ligde tutmayı başardıklarını ifade eden Adem Bulut; Teknik Direktör Ali Çamdalı kararı, gelen-giden oyuncular, yeni kurulmaya çalışan takım iskeleti, sponsorluklar ve sosyal medyadaki taraftar eleştirilerine kadar birçok konuda konuştu.

Teknik Direktörlük görevine Ali Çamdalı’nın getirilmesi hakkındaki düşünceleriniz neler?

Ali Çamdalı ile yola devam kararı aldık. Ali hoca bizim için güvendiğimiz ve inandığımız değerli bir isim. Ali hoca bu şehre hizmet etmiş 7 yıl burada futbol oynamış, kaptanlık yapmış emek vermiş birisi. Almanya alt yapısında yetişmiş. 3-4 dil bilen vizyonu olan bir inşa. Bu bizim için bir değer ve buna sahip çıkmamız gerekiyor. Türkiye piyasasındaki hocalara baktığımız zaman daha iyisini bulma şansımız yok. Yerli hoca pazarı oldukça kısır ve sürekli aynı isimler var. Bu döngü yetersiz, haliyle yabancıya yönelmek gerekiyor bu da bi risk. Yönetimdeki 23 kişinin 20 tanesinin kararı ile Ali Çamdalı hocayla yola devam kararı aldık.

Tümosan ile yola devam edilecek mi?

İsim sponsorluğu noktasında beklendiğimiz altında teklifler geldi. Bunun nedeni de piyasadaki olumsuz şartlar. Tümosan ile görüşme devam ediyor. Tümosan’ın verdiği teklif ile bizim aramızdaki makas azaldı. Nasip olursa en kısa zamanda bunu çözmek istiyoruz.

Sosyal medyadaki eleştiriler için ne söylersiniz ?

Taraftarlarımızın verdiği tepkilerde çoğunlukla tezatlıklar var. Bir gün yapılan iş olumlu karşılanıyor, ertesi gün eleştiriliyor. Bunu ben şahsen doğru bulmuyorum. Taraftarın ne istediğini anlamış değilim. Burada yaptığımız işlerin yönettiğimiz kulübün mutfağında neler dönüyor bunu herkes bilmiyor. Bizler mahremiyet noktasında her şeyi açıklayamıyoruz, söyleyemiyoruz. Kulüp yönetiminde istişare var, icra kurulları var, başkan ve ikinci başkan var. İstişare ederek belli bir noktada kararlar alıyoruz. Gerçek hayatta yüz yüze geldiğimiz, konuştuğumuz herkes bizden razı. Takıma verdiğimiz emeğin farkında ve bizim yanımızda duruyor. Ancak sosyal medya böyle değil. Sosyal medyadaki kesimin Konyaspor aleyhine yapılan bir kasıt olduğunu düşünüyorum. Bundan rahatsız durumdayız. Böyle olmaması lazım. Eleştiri elbette olacak ama bardağın dolu tarafında bakmak lazım. Ufuk Akyol henüz ilk resmi maçına çıkmadı inanılmaz bir karalama var. Bunu çok manasız buluyorum. Tunahan Taşçı ve Melih İbrahimoğlu içinde aynı şeyler geçerli. Oyuncular maça çıkmadan eleştiri yağmuruna tutuldu.

Kombinelerin satışı ne durumda ?

Bilet fiyatları noktasında ciddi fedakârlık yaptık. Taraftar gelsin diyerek oldukça uygun fiyatlara kombineleri satışa çıkarttık ama şu anda satış rakamları istediğimiz düzeyde değil. Herkesin alabileceği fiyatlarda kombine var ancak ilgi beklenilen seviyede değil.

Uğur İbrahim Altay Konyaspor’a destek oluyor mu ?

FIFA’daki tüm dosyaları kapatmak için 85-87 Milyon TL civarında para ödemesi yaptık. 4 futbolcu, 4 kulüp dosyasını kapattık. Transfer tahtasını açtık. Burada da Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a çok teşekkür ediyorum. En büyük destekçimiz Uğur başkan. Ne zaman yanına gitsek, bize yardımcı olmaya çalışıyor. En büyük desteği Uğur Başkan’dan görüyoruz. Kendisinden Allah razı olsun. Bu desteği milletvekillerimizden, bakanlarımızdan istiyoruz. Bu takım, bu şehir hepimizin. Sanayiden destek var ancak daha fazla olması lazım. Röportaj: Halil Yılmazer