Konyaspor, Galatasaray'a mağlup! Canın sağ olsun Deniz!

Konyaspor, Galatasaray'a mağlup! Canın sağ olsun Deniz!
 S.Yazı İşleri Müdürü
Tümosan Konyaspor, Süper Lig’in 19.haftasında deplasmanda Galatasaray ile karşı karşıya geldi. Yeşil-beyazlılar ikinci yarıda kalesinde gördüğü 3 golle karşılaşmadan 3-0 mağlup ayrılarak 18 puanda haftayı kapattı.

Tümosan Konyaspor, Süper Lig’in 19.haftasında deplasmanda Galatasaray ile karşı karşıya geldi. Yeşil-beyazlılar ikinci yarıda kalesinde gördüğü 3 golle karşılaşmadan 3-0 mağlup ayrılarak 18 puanda haftayı kapattı.

İlk yarıda Deniz fırtınası

Galatasaray- Konyaspor karşılaşmasının ilk yarısı 0-0 tamamlandı. İlk yarıda Deniz Ertaş rüzgarı esti. Konyaspor'un 2005 doğumlu kalecisi Deniz Ertaş, RAMS Park'ta ilk yarıda 5 kurtarış yaparak adeta karşılaşmanın yıldızı oldu. Deniz ilk olarak 20.dakikada Zaha'nın şutunda gole izin vermedi. Deniz Ertaş, 27.dakikada Kerem Demirbay'ın kullandığı frikikte de gole izin vermedi. Dakikalar 33'ü gösterdiğinde ise Deniz bu kez de Mertens'in şutunu kornere çelmeyi başardı. 18 yaşındaki genç kaleci Halil ve Nelsson'un kafa vuruşlarında da iyi yer tutarak gole izin vermedi.

Abdülkerim 2 gol buldu

Karşılaşmanın ikinci yarısında Konyaspor önemli fırsattan yararlanamadı. Konyaspor, 55.dakikada Guilherme’nin ortasında Nelson Olivera arka direkte müsait pozisyonda vuruşunu yaptı Muslera gole izin vermedi. Galatasaray, 62.dakikada Abdülkerim Bardakçı’nın golüyle 1-0 öne geçti. Moreno’nun top taşımalarıyla etkili olmaya çalışan yeşil-beyazlılar son paslarda doğru tercihi bulamayınca pozisyona üretemedi. Galatasaray, 90.dakikada Zaha ile 2-0 öne geçti. Galatasaray uzatma dakikalarında Abdülkerim ile bir gol daha buldu ve karşılaşmayı 3-0 kazandı. Konyaspor zorlu deplasmandan puan çıkarmadı ve 18 puanda 19.haftayı noktaladı. Yeşil-beyazlılar 16.hafta erteleme maçında 10 Ocak Çarşamba günü deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak.

İstanbul’da kalacak

Konyaspor, bugünkü maçın ardından İstanbul’da konaklamaya devam edecek. Yarın ve salı günü yapacağı antrenmanlarla Fenerbahçe maçının hazırlıklarını sürdürecek. Yeşil-beyazlılar 10 Ocak Çarşamba günü oynayacağı Fenerbahçe maçının ardından aynı gece Konya’ya dönecek. Perşembe, Cuma ve cumartesi günleri Kayacık Tesisleri’nde hazırlıklarını sürdürecek olan Anadolu Kartalı, cumartesi günü tekrardan İstanbulspor maçı için İstanbul’a hareket edecek.

Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Barış Alper Yılmaz, Kerem Demirbay (Ali Bülbül dk. 90+2), Ndombele (Eyüp Aydın dk. 90+2), Kerem Aktürkoğlu (Kazımcan Karataş dk. 85), Mertens (Tete dk. 71), Zaha, Halil Dervişoğlu (Efe Akman dk. 90+2)

Konyaspor: Deniz Ertaş, Uğurcan Yazğılı, Adil Demirbağ, Calvo (Rak dk. 90+1), Guilherme, Soner Dikmen (Yunus Mallı dk. 90+1), Oğulcan Ülgün (Ahmet Oğuz dk. 74), Prip (Muriç dk. 74), Cicaldau (Emrehan Gedikli dk. 83), Moreno, Oliveira

Goller: Abdülkerim Bardakcı (dk. 63 ve 90+3), Zaha (dk. 90) (Galatasaray)

Sarı kartlar: Abdülkerim Bardakcı, Barış Alper Yılmaz, Kaan Ayhan (Galatasaray), Oliveira, Adil Demirbağ, Calvo (Konyaspor)