Konyaspor evinde Telekom'a mağlup!

Konyaspor evinde Telekom'a mağlup!
AYOS Konyaspor Basketbol, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Lig’in 20.haftasında sahasında Türk Telekom’u konuk etti. Güçlü rakibine diş geçiremeyen Konyaspor maçtan 75-84 mağlup ayrılarak üst üste 6. toplamda 14.mağlubiyetini aldı.

AYOS Konyaspor Basketbol, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Lig’in 20.haftasında sahasında Türk Telekom’u konuk etti. Güçlü rakibine diş geçiremeyen Konyaspor maçtan 75-84 mağlup ayrılarak üst üste 6. toplamda 14.mağlubiyetini aldı.

Konyaspor karşılaşmaya Schilling, Perez, Rasheed, Eddie, Sinan Sağlam ilk 5'i ile başladı. Konyaspor’da sakatlığı devam eden Jordan Morgan maçta süre almadı.

İlk çeyrek ortada geçti

Konyaspor, karşılaşmaya Schilling ve Eddie'nin elinden bulduğu basketlerle başladı. Savunmada erken faul problemine giren yeşil-beyazlılar ilk 4 dakikada faul hakkını doldurdu. Hücumda ise top paylaşımını iyi yapamayan Konyaspor basit top kayıpları yaptı. Bitime 5.12 kala Türk Telekom 5 sayı farkla öne geçti ve Sinan Sağlam molası geldi. Mola dönüşü Badzim ile sayılar bulan Konyaspor, savunmada boyalı alanı savunmakta zorlandı. İlk çeyrek Türk Telekom'un 2 sayı üstünlüğü ile 20-22 bitti.

Konyaspor ikinci çeyrekte dağıldı

Konyaspor ikinci çeyreğe Eddie'nin iki ve Mert'in üçlüğü ile başladı ve 2 sayı geriden gelerek 7 sayı öne geçti. Hakem Kerem Baki önce Erkin'e sportmenlik dışı ve ardından koç Sinan Çambel'e çaldığı teknik faul ile Konyaspor'un yakaladığı ritmi bozdu. Çeyreğin başında öne geçen Konyaspor skor üretmekte zorlandı ve bitime 5.58 kala Türk Telekom 29-29 beraberliği yakaladı. Konyaspor, 7 farkla öne geçtiği çeyrekte bitime 02.31 kala 6 sayı farkla 33-39 geri düştü. Çeyrek sonunda iyice dağılan Konyaspor soyunma odasına 15 sayı farkla 33-48 geride gitti.

Konyaspor farkı tek haneye indirdi

Türk Telekom üçüncü çeyreğe de kaldığı yerde devam etti. Rasheed ile maçta kalmaya çalışan Konyaspor boyalı alan savunmasında bir türlü sertliği arttıramadı ve fark çeyrek boyunca çift hanelerde kaldı. Bitime 02.10 kala Konyaspor bi ara 20'lere çıkan farkı 12'ye indirdi. Eddie ile sayılar bulan Konyaspor 15 sayı geride başladığı çeyrekte farkı tek haneye indirdi. 3. çeyrek Türk Telekom'un 55-62 üstünlüğü ile bitti.

Geri dönüş gerçekleşmedi

Üst üste 5 hücumdan eli boş dönen Konyaspor çeyreğe kötü başladı. Konyaspor, Bazdim'in üçlüğü ile bitime 07.00 farkı 4'e indirdi. Boyalı alan savunmasında rakibine karşılık koyamayan Konyaspor bitime 05.43 kala 9 sayı geri düştü ve Sinan Çambel molası geldi. Badzim ve Rasheed ile sayılar bularak farkı yeniden 5'e indirdi. Konyaspor erken faul problemine girdi ve Türk Telekom çizgiye gelerek aradaki farkın kapanmasına izin vermedi. Bitime 03.26 kala fark yeniden çift hanelere çıktı. Konyaspor üçüncü çeyreğin sonunda başladığı geri dönüş hikâyesini devam ettiremedi ve parkeden 75-84 mağlup ayrılarak üst üste 6.mağlubiyetini aldı. Konyaspor, 21.haftada 17 Mart Cuma günü deplasmanda Merkezefendi Belediyesi ile karşılaşacak.

Konyaspor’da Eddie 20 sayı, 4 ribaunt, 1 asist Rasheed 12 sayı, 5 ribaunt, 4 asist Perez 8 sayı, 2 ribaunt, 9 asist Schilling 11 sayı, 4 ribaunt, asist Badzim 14 sayı, 3 ribaunt, 1 asist, Sinan Sağlam 7 sayı ve 9 ribaunt ile oynadı.

Rakip Türk Telekom’da ise Taylor Jones 20 sayı, 13 ribaunt, Alex Bouteılle 16 sayı, 5 ribaunt ile maçı tamamladı.