Konyaspor evinde sezonun dönüm maçına çıkıyor! Rakip Hatayspor!

Konyaspor evinde sezonun dönüm maçına çıkıyor! Rakip Hatayspor!
 Muhabir
Ligde kalma savaşı veren Konyaspor, sezonun en önemli ve en kritik maçlarından birine bugün evinde çıkacak. Yeşil-beyazlılar ligde kalma mücadelesinde doğrudan rakibi Hatayspor ile bugün sahasında karşı karşıya gelecek.

Trendyol Süper Lig’de 25 puanla 19.sırda yer alan Tümosan Konyaspor, sezonun dönüm maçlarından ilkine çıkacak. Temsilcimiz bugün saat 19’da başlayacak ve MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumunda oynanacak karşılaşmada 29 puanla 14.sırada yer alan Atakaş Hatayspor’u konuk edecek.

30 bine yakın taraftar olacak

Son oynadığı Beşiktaş maçından 2-0 mağlup ayrılan Konyaspor, MKE Ankaragücü galibiyetiyle yakaladığı o havayı biraz kaybetmişti. Temsilcimiz bugün oynayacağı maçta yine seyircisiyle bütünleşecek. Yaklaşık 30 bine yakın Konyasporlu futbolseverin bugün stadyumdaki yerini alması bekleniyor. Konyaspor son dönemlerin en yüksek seyircili maçlarından bir tanesini oynayacak.

Eksik yok

Konyaspor’da bugün karşılaşma öncesi sakat veya cezalı oyuncu bulunmuyor. Yeşil-beyazlılarda yalnızca TFF listesine bildirilmeyen Bruno Paz ve Niko Rak haricinde eksik oyuncusu yok. Fenerbahçe maçında sakatlanan Adil Demirbağ ve Beşiktaş maçında sarı kart cezalısı olan Marlos Moreno kadroya döndü. Teknik Direktör Fahridun Ömerovic’in ise bugünkü karşılaşmada Beşiktaş maçına yakın bir ilk 11 ile sahaya çıkması bekleniyor. Konyaspor’un sahaya; Slowik, Ahmet, Uğurcan, Damjanovic, Guilherme, N’zonzi, Soner, Cicaldau, Ethemi, Prip, Cikalleshi 11’i ile çıkması bekleniyor.

Hatayspor istikrarsız

Konyaspor’un rakibi Hatayspor ise sezonun en flaş takımlarından biri olarak sezona başlamıştı. Sezonun ilk 8 maçında mağlup olmayan Akdeniz ekibi sezonun ikinci yarısında ise büyük bir düşüşe geçti. Hatayspor ligde 10 maçlık kazanamama serisine 23.haftada Adana Demirspor’u yenerek son vermişti. Son 3 maçında 1’er galibiyet, mağlubiyet ve beraberlik alan Volkan Demirel’in öğrencileri özellikle geçiş hücumlarında ciddi tehlikeler oluşturabiliyor. Hatayspor bu sezon deplasmanda oynadığı 13 maçta 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 7 mağlubiyet elde etti.

Zorbay Küçük ile 8.maç

Zorlu karşılaşmada Zorbay Küçük düdük çalacak. Küçük'ün yardımcılıklarını Bahtiyar Birinci ve Murat Temel yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Ömer Tolga Güldibi olacak. 2017-2018 sezonundan bu yana Süper Lig'de maç yöneten Zorbay Küçük bu zamana kadar ligde Konyaspor'un 7 maçında düdük çaldı. Yeşil-beyazlılar 7 maçta 2 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 3 beraberlik aldı. Küçük, Konyaspor’un 21.hafta iç sahada Antalyaspor ile 1-1 berabere kaldığı maçta da düdük çalmıştı.

Konyaspor ile Hatayspor 31’nci randevuda

İki takım arasında 1971-1972 sezonunda başlayan rekabette geride kalan süreçte 3. Lig, 2. Lig, 1. Lig, Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası’nda 30 maç oynandı. Söz konusu bu maçlarda Konyaspor’un bir tanesi hükmen olmak üzer 12, Hatayspor’un ise 11 galibiyeti bulunuyor. 7 mücadelede ise taraflar eşitliği bozamadı. Deprem sürecinden ötürü Akdeniz ekibiyle geçen sezonun ikinci devresinde oynanması gereken mücadele oynanamamış ve Konyaspor 3-0 hükmen galip ilan edilmişti. İki takım arasında oynanan maçlarda en farklı galibiyeti Konyasoor aldı. 4 Mart 2001’de 1. Lig’de oynanan maçı yeşil-beyazlı ekip, sahasında 6-1 kazandı. Sezonun ilk yarısında Mersin’de oynanan karşılaşmayı temsilcimiz 3-1 kaybetmişti.

İç sahadaki 13.maç

Konyaspor geride kalan haftalarda 12 kez rakiplerini evinde konuk etti. Temsilcimiz bu 12 karşılaşmada 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde etti. 14 gol atan Konyaspor 13 gol yedi ve 15 puan topladı. Anadolu bu istatistikleriyle iç sahada ligin en kötü dördüncü takımı konumunda yer alıyor. Bu sezon evinde Gaziantep FK, Kasımpaşa, Kayserispor ve Ankaragücü'nü mağlup eden Konyaspor, İstanbulspor, Fatih Karagümrük ve Antalyaspor ile berabere kaldı. Yeşil-beyazlılar; Çaykur Rizespor, Pendikspor, Sivasspor ve Başakşehir'e ise mağlup oldu. Evinde oynadığı son maçta 20 bini geçkin taraftarının desteğiyle Ankaragücü'nü mağlup eden Konyaspor, yine taraftarının desteği ile Hatayspor'u mağlup edip ligde kalma umutlarını tazelemek istiyor. - HALİL YILMAZER