Konyaspor evinde puanı 90+11'de kurtardı

Konyaspor evinde puanı 90+11'de kurtardı
Konyaspor evinde karşılaştığı Alanyaspor ile 2 -2 berabere kaldı. Amir 2 penaltı atarak maçta yıldızlaştı.

Süper Toto Süper Lig’de 15.haftada evinde Alanyaspor’u konuk eden Konyaspor maçta ilk yarıda Amir’in golüyle 1-0 öne geçti ve ilk yarı öne tamamladı. İkinci yarıda oyun ritmini yükselten Alyanspor Furkan ve Ahmed Hassın ile 2 gol buldu. Konyaspor 90+11’de Amir ile bir penaltı golü daha buldu ve karşılaşmadan 1 puanla ayrıldı.

Dünya Kupası arasına Kayserispor galibiyeti ile giren Konyaspor ara sonrası ilk maçında Alanyaspor ile MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu’nda karşılaştı. Maç boyunca rakip ceza sahasında topla buluşmaktan ve pozisyon bulmakta zorlanan Konyaspor bununla beraber fazlasıyla top kaybı yaptı. Konyaspor aldığı beraberlikle puanını 25’e yükseltti.

İlk yarı tek gol Amir’den

İlk 10 dakikada hem Konyaspor, hem de Alanyaspor pozisyon üretmekte zorlandı. 17.dakikada Michalak’ın getirdiği topu içeriye çevirmek istedi top Furkan’ın eline çarpıp kornere gitti. VAR’dan gelen uyarı ile pozisyonu izleyen Bahattin Şimşek penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına gelen Amir Hadziahmetovic 22.dakikada Konyaspor’u 1-0 öne geçirdi. 32.dakikada Alanyaspor organize geldi. Efkan Bekiroğlu’nun vuruşu üst direkten dışarıya gitti. 36.dakikada Amir’in 35 metreden şutunu kaleci Runarsson güçlükle kornere çeldi. 45.dakikada Efkan, savunma arkasına sarktı, topla beraber içeri girdi vuruşunu kaleci Sehic kornere çeldi. Kullanılan kornerde kornerde kafayı Fer vurdu top üst direkten döndü. 45+3’te Alaynaspor’un kullandığı kornerde Sehic topu elinde kaçırdı. Fatih’in vuruşunu Calvo çıkardı, dönen topu Fer tamamlamak istedi kaleci Sehic topu tokatladı ve golü önledi. İlk yarı Konyaspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile bitti.

Alanyaspor öne geçti Amir puanı kurtardı

İkinci yarıda da Alanyaspor topla daha fazla oynayan takımdı. 56.dakikada Oğuz Aydın Konyaspor’un sağ kanadından hızlı geldi. Topla içeri giren Oğuz2un vuruşu üstten auta gitti. 60.dakikada Michalak topla içeriye çok iyi kat etti. Michalak ceza sahasına girip vuruşunu yaptı top direğin yanında auta gitti. 65.dakikada Cavaleiro’nun kullandığı köşe vuruşunda defanstan gelen Furkan iyi yükseldi ve kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi. 67.dakikada Michalak kanattan getirdiği topu içeri çevirdi. Muhammet uygun pozisyonda topu auta gönderdi. 75.dakikada Calvo’nun eline çarpan toptan hekem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Ahmed Hassan Alanyaspor2u 1-2 öne geçirdi. Son dakikalarda rakip yarı alanda pozisyon arayan Konyaspor’da kaleci Runarsson’un kaleciye yaptığı müdahaleden sonra hakem 3.kez penaltı noktasını gösterdi. Topun başına gelen Amir golü buldu ve Konyaspor beraberliği yakaladı. Maç 2-2 bitti.