Konyaspor evinde geriden gelip turladı!

Konyaspor evinde geriden gelip turladı!
 S.Yazı İşleri Müdürü
Konyaspor, Türkiye Kupası son 32 turunda evinde konuk ettiği Göztepe’yi Oğulcan Ülgün ve Louka Prip’in golleriyle 2-1 mağlup etti ve adını son 16 takım arasına yazdırdı. Ligde kötü günler geçiren Anadolu Kartalı aldığı galibiyet ile adeta moral buldu.

Tümosan Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası son 32 turunda evinde Göztepe’yi konuk etti. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 tamamlandı. İkinci yarı ise Oğulcan ve Tjanic’in karşılıklı golleri geldi ve 90 dakika 1-1 biterek uzatmalara gitti. Konyaspor 105’te Louka Prip ile 2-1 öne geçti. Karşılaşmayı bu skorla kazanan Konyaspor, adını Türkiye Kupasındaki son 16 takım arasına yazdırmayı başardı.

İlk yarıda gol yok

Karşılaşmanın ilk yarısında Konyaspor Göztepe kalesinde net bir pozisyon yakalayamadı. Yeşil-beyazlılar ilk 45 dakikada çektiği 3 şutta da isabet bulamadı. Rakip Göztepe ise zaman zaman kenar ortaları ile etkili olmaya çalıştı. 25.dakikada Doğan Alemdar’ı kafa vuruşunda Deniz Ertaş gole izin vermedi. İlk yarı 0-0 tamamlandı.

90 dakikada eşitlik bozulmadı

Maçın ikinci yarısına Göztepe oyuncu değişiklikleri ile başladı. Ludqvist ve Doğan Alemdar’ı oyundan alan Stoilov, Tjanic ve Heliton’u sahaya sürdü. 56.dakikada Tjanic’in şutunu kaleci Deniz Ertaş kornere çeldi. 59.dakika Göztepe etkili geldi. Savunma arkasına sarkan Celil topu boştaki Tjanic’e çevirmek istedi son anda Kahraman topu kornere gönderdi. Pozisyonun devamında kullanılan kornerde 60.dakikada sarı-kırmızılılar Heliton ile 0-1 öne geçti. Konyaspor, 75.dakikada skora dengeyi getirdi. Prip’in sağ kanat da yerden çevirdiği topta Oğulcan Ülgün Konyaspor’un beraberlik golünü kaydetti. Karşılaşmanın 90 dakikası 1-1 sona erdi ve karşılaşma uzatmalara gitti.

Pirp’ten tur golü!

Konyaspor ilk uzatma dakikasının son saniyelerinde 105’te Louka Prip ile 2-1 öne geçti. İlk 15 dakikalık uzatma Konyaspor’un 2-1 üstünlüğü ile bitti. 115.dakikda Heliton2un kafa vuruşunu kaleci Deniz kurtarmayı başardı. Karşılaşmayı 2-1 skorla kazanan Konyaspor, adını Türkiye Kupasındaki son 16 takım arasına yazdırmayı başardı. Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu Kura Çekimi, 22 Ocak Pazartesi günü saat 14.00'te yapılacak. Bu turda maçlar tek maç eliminasyon sistemine göre oynanacak.

Konyaspor: Deniz, Ahmet (Dk.90+3 Cebrail), Metehan, Kahraman (Dk.85 Moreno), Guilherme, Uğurcan (Dk.97 Yasir), Nzonzi, Oğulcan (Dk.97 Niko Rak), Yunus, Muric (Dk.63 Prip), Oliveira (Dk.63 Cikalleshi)

Göztepe: Arda, Fıratcan (Dk.91 Ogün), Taha (Dk.91 Nielsen), Atınç, Ümit (Dk.67 Kubilay), Yunus Emre, Doğan (Dk.46 Tjanic), Ahmed (Dk.67 Tarkan), Celil, Ramon (Dk. 46 Heliton), Traore

Sarı Kartlar: Ahmet Oğuz (Dk.65), Yasir Subaşı (Dk.109, Marlos Moreno (Dk.113), Metehan Mert (Dk.117) Konyaspor, Celil Yüksel (Dk.56), Ümit Akdağ (Dk.58), Emre Gedik (Dk.73) Göztepe

Goller: Oğulcan Ülgün (Dk.75), Louka Prip (Dk.105) Konyaspor Heliton (Dk.60) Göztepe