Konyaspor evinde Fenerbahçe'yi ağırlıyor! Hegemonyayı yeniden yıkın çocuklar!

Konyaspor evinde Fenerbahçe'yi ağırlıyor! Hegemonyayı yeniden yıkın çocuklar!
 Muhabir
Süper Lig’de kümede kalma mücadelesi veren Konyaspor bugün son derecede önemli bir karşılaşmaya çıkacak. Temsilcimiz şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe’yi evinde konuk edecek.

Trendyol Süper Lig’in 35.haftasında Tümosan Konyaspor, bugün evinde Fenerbahçe’yi konuk edecek. MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumunda oynanacak karşılaşma saat 20’de başlayacak. Karşılaşmayı Bahattin Şimşek yönetecek. Şimşek'in yardımcılıklarını Süleyman Özay ve Osman Gökhan Bilir yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Burak Şeker olacak. Süper Lig’de çıktığı son 2 karşılaşmadan mağlup ayrılan Konyaspor yeni teknik direktörü Ali Çamdalı ile puan ve puanlar almak adına sahaya çıkacak.

Ali Çamdalı ile ilk maç

Tümosan Konyaspor’da son oynanan Sivasspor maçının ardından Fahridun Ömerovic ile yollar ayrılmış ve takımın başına Sportif Direktör Ali Çamdalı getirilmişti. Kalan 5 maçta teknik direktörlük koltuğunda oturacak olan Ali Çamdalı ilk sınavını Fenerbahçe’ye karşı verecek. Çamdalı, Konyaspor’u ligde tutup gelecek sezon içinde takımın başında görevine devam etmek istiyor.

Sakat yok, 2 isim cezalı

Konyaspor’da zorlu Fenerbahçe maçı öncesinde sakat oyuncuların tamamı takıma döndü. Yeşil-beyazlılarda Anderson Niangbo, Emmanuel Boateng ve Marlos Moreno bugünkü karşılaşmada forma giyebilecek. Sivasspor maçında gördükleri sarı kartlar ile cezalı duruma düşen Valon Ethemi ve Bouly Sambou ise karşılaşmada forma giyemeyecek. Cezalarını tamamlayan Uğurcan Yazğılı ve Teenage Hadebe ise yeniden kadroya dönecek.

Zorlu kadro tercihi

İlk teknik direktörlük deneyimini yaşayacak olan Ali Çamdalı’nın Fenerbahçe karşısında sahaya nasıl bir 11 ile çıkacağı merak ediliyor. Sezon başından bu yana 3 yerli kuralından dolayı kadro kurulumunda zorluk yaşayan yeşil-beyazlılarda formayı kimin alacağı bilinmiyor. Kalede Slowik’e görev vermesi beklenen Çamdalı’nın defans hattını Ahmet, Adil, Hadebe ve Guilherme’den oluşturacağı tahmin ediliyor. Orta sahada Nzonzi ve Soner’in oynamasına kesin gözle bakılırken forvet arkasında ise Oğulcan’ın görev alması muhtemel. Kanatları Ndao ve Moreno’ya teslim etmeye hazırlanan Çamdalı ileri uçta ise Cikalleshi’ye görev verecek.

İç sahada 3 maçtır kazanamıyor

Konyaspor, iç shada çıktığı son 3 karşılaşmada 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik elde etti. Yeşil-beyazlılar iç sahada en son 24 Şubat2ta oynadığı Hatayspor maçında galip gelmişti. Bu sezon iç sahada kazanmakta zorlanan temsilcimiz çıktığı 16 karşılaşmada 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 7 mağlubiyet elde etti. Konyaspor iç sahda yalnızca 19 puan toplayabildi.

Fenerbahçe dış sahada kaybetmiyor

Şampiyonluk yarışında hata yapmak istemeyen Fenerbahçe ise Süper Lig2in en iyi deplasman takımı konumunda. Fenerbahçe çıktığı 17 deplasman maçında 15 galibiyet ve 2 beraberlik elde ederken hiç mağlup olmadı. Sarı-lacivertliler dış sahada hanesine 47 puan yazdırmayı başardı. Fenerbahçe, son dışında maçında Sivasspor ile 2-2 berabere kalmıştı.