Konyaspor evinde Ankaragücü'nü ağırlayacak! Haydi Anadolu Kartalı!

Konyaspor evinde Ankaragücü'nü ağırlayacak! Haydi Anadolu Kartalı!
 Muhabir
Süper Lig’de kümede kalma savaşı veren Konyaspor, sezonun en kritik karşılaşmalarından birine çıkacak. 22 puanla 19.sırada yer alan yeşil-beyazlılar evinde Ankaragücü’nü konuk edecek. Hesaplarını üç puan için yapan Anadolu Kartalı evinde kazanmak istiyot

Çıktığı son 7 Süper lig maçından galibiyet çıkartamayan Tümosan Konyaspor sezonun en kritik maçlarından birine çıkacak Yeşil-beyazlılar evinde Başkent temsilcisi MKE Ankaragücü’nü konuk edecek. MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumunda oynanacak maç saat 16’da start alacak.

İç sahada yalnızca 12 puan

Devre arsında kadrosuna 8 yeni transfer ekleyen Konyaspor, bir an önce küme düşme hattından çıkmayı hedefliyor. Çıktığı son 7 maçta 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan 3 puana hasret Konyaspor, Ankaragücü’nü mağlup edip yeniden çıkışa geçmenin hesaplarını yapıyor. Bu sezon iç sahada yalnızca 12 puan toplayabilen yeşil-beyazlılar taraftarı önünde kazanmak istiyor.

Konyaspor ideal 11’ine dönüyor

Tümosan Konyaspor Teknik Direktörü Fahridun Ömerovic, bugünkü karşılaşmada Çaykur Rizespor maçına yakın bir 11 ile sahada olacak. Hafta içi kupa mesaisinde as oyuncularını dinlendiren Ömerovic bu karşılaşmada ideal 11’i ile sahada olacak. Konyaspor’da sakatlığı devam eden Adil Demirbağ ve henüz Konya’ya gelmeyen Paz’ın maç kadrosunda olması bekleniyor. Konyaspor’un sahaya; Slowik, Ahmet, Uğurcan, Damjanovic, Guilherme, Soner, Nzonzi, Cicaldau, Ndao, Prip (Cikalleshi) ve Ethemi ile çıkması bekleniyor.

Stadyum dolacak

Bugünkü karşılaşmada stadyumun yarısından fazlasının dolması bekleniyor. Konya iş dünyasından önemli isimler kritik karşılaşma için bilet sponsoru oldular. Şuana kadar kombineler haricinde 17 bin biletin satın aldığı kulüp yetkilileri tarafından açıklandı. Maç saatine kadar bu sayının 25 bini geçmesi bekleniyor. Konyaspor, bu sezon iç sahada geride kalan 11 maçının en yüksek seyircili karşılaşması Beşiktaş maçıydı. Bu karşılaşmayı 12 bin 764 biletli taraftar takip etmişti. Ankaragücü maçında bu sayının geçilmesi bekleniyor.

Düdük Tonusluoğlu’nda

Konyaspor - Ankaragücü karşılaşmasını Direnç Tonusluoğlu yönetecek. Tonusluoğlu'nun yardımcılıklarını Abdullah Buğra Özkara ve Emir Eray Eyisoy yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Oğuzhan Çakır olacak. Geçtiğimiz sezon Süper Lig'de maç yönetmeye başlayan Tonusluoğlu, Konyaspor'un 2 maçında orta hakem olarak görev aldı. İlk olarak 2022-2023 sezonunda iç sahadaki Konyaspor-Antalyaspor maçında düdük çalmıştı, karşılaşma 1-1 sona ermişti. Tonusluoğlu bu sezonda Ligin 13.haftasında Konyaspor'un iç sahada 2-0 kazandığı Kasımpaşa maçında görev almıştı.

Rekabette 34. maç

Ankaragücü ile Tümosan Konyaspor, bugün yapacakları maçla birlikte Süper Lig’de 34. kez karşılaşacak. Süper Lig’de uzun yıllara dayanan ezeli rekabette galibiyetlerde başkent ekibinin bir farklı üstünlüğü yer alıyor. Geride kalan 33 maçta Konyaspor 12, Ankaragücü ise 13 kez kazandı. Rekabette 8 karşılaşmada ise kazanan çıkmadı. Geçen sezonun ilk yarısında Ankara’da oynanan karşılaşma 1-1 eşitlikle sona ermişti. İki takım, bu sezon başında Ankaragücü tesislerinde de karşılaşmıştı. Hazırlık maçını Konyaspor 3-1 kazanmıştı. Temsilcimiz, rakibine ile oynadığı son 5 Süper Lig maçını kazanamazken, son galibiyetini 17 Ocak 2020’de aldı. 1988-1989 tarihinde başlayan Süper Lig rekabetinde en farklı sonucu ise sarı-lacivertli ekip aldı. 6 Aralık 1992 tarihinde Ankara’da oynanan mücadeleyi başkent ekibi 8-0 kazanmıştı. HALİL YILMAZER