Konyaspor, Beşiktaş deplasmanında puan avında!

Konyaspor, Beşiktaş deplasmanında puan avında!
 Muhabir
Konyaspor, Süper Lig’in 26.haftasında bugün deplasmanda Beşiktaş’a konuk olacak. Ankaragücü maçını kazanarak ligdeki galibiyet hasretine son veren Anadolu Kartalı zorlu Beşiktaş maçında da puan ve puanlarla dönmek için planını yaptı. Tümosan Konyaspor, T

Tümosan Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 26.haftasında bugün deplasmanda Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek. Tüpraş Stadyumunda oynanacak zorlu karşılaşma saat 20’de başlayacak. Karşılaşmayı Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek. Numanoğlu'nun yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Deniz Caner Özaral yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Burak Pakkan olacak.

Konyaspor’da 4 eksik

Konyaspor’da sarı kart cezalısı olan Malros Moreno ve TFF listesinde yer almayan Niko Rak ile Bruno Paz İstanbul'a götürülmedi. Takımla çalışmalara yeni başlayan ancak tam hazır olmayan Adil Demirbağ'ın da yine İstanbul kafilesinde yer almadı. Konyaspor’da bu 4 oyuncu haricinde eksik oyuncu bulunmuyor. Ankaragücü maçında yer almayan yeni transferler Hadebe ve Niangbo’nun Beşiktaş maçında kadrodaki yerlerini alması bekleniyor.

Ömerovic kadroyu koruyacak

Konyaspor Teknik Direktörü Fahridun Ömerovic, bugün oynanacak karşılaşmada son oynanan Çaykur Rizespor ve MKE Ankaragücü karşılaşmalarındaki kadroyu koruyacak. 3 yerli kuralından dolayı biraz eli sıkışık olan Ömerovic, zorlu Beşiktaş karşılaşmasında Türk statüsü için Ahmet Oğuz, Uğurcan Yazğılı ve Soner Dikmen’e görev verecek. Konyaspor’un sahaya; “Slowik, Ahmet, Uğurcan, Damjanovic, Guilherme, Soner, N’zonzi, Cicaldau, Ethemi, Prip ve Cikalleshi 11’i ile çıkması bekleniyor.

169 gündür deplasmanda kazanamıyoruz

Anadolu Kartalı, bu sezon deplasmandaki ilk ve son galibiyetini 2 Eylül’de Başakşehir karşısında 1-0’lık skorla aldı. Yeşil-beyazlılar bu karşılaşmanın ardından çıktığı 11 deplasman maçında galibiyet elde etmeyi başaramadı. Konyaspor, oynadığı son 11 deplasman karşılaşmasında Ankaragücü, Alanyaspor, Samsunspor, İstanbulspor, Gaziantep FK ve Çaykur Rizespor ile berabere kalırken, Hatayspor, Adana Demirspor, Trabzonspor, Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarında mağlup oldu. Yeşil- beyazlılar bu karşılaşmalarda sadece 9 gol atarken, kalesinde 24 gole engel olamadı. Konyaspor bu süreçte 33 puanın yalnızca 6’sını hanesine yazdırabildi. Yeşil-beyazlılar 169 günlük 3 puan hasretine Beşiktaş maçında son vermek istiyor.

Ligdeki 46. randevu

Beşiktaş ile Konyaspor, bugün yapacakları karşılaşmayla birlikte Süper Lig tarihinde 46. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında 1988-1989 sezonunda başlayan Süper Lig rekabetinde geride kalan 44 maçta Beşiktaş’ın galibiyetlerinde üstünlüğü bulunuyor. Yeşil-beyazlı temsilcimiz, rakibi karşısında 6 kez kazanırken, 25 maçtan mağlubiyetle ayrıldı. Rekabette 14 mücadele ise kazanan çıkmadı. Sezonun ilk yarısında Konya’da oynanan maçı İstanbul ekibi, 2-0 kazanmıştı. Süper Lig müsabakalarında Beşiktaş'ın 88 golüne, Konyaspor 43 golle karşılık verdi. Rekabetteki en farklı skoru siyah-beyazlı takım aldı. Beşiktaş, lig tarihindeki en farklı skorlu galibiyetlerinden birini, 1992-1993 sezonunda İstanbul'daki maçta 7-0'lık sonuçla Konyaspor karşısında aldı. Siyah-beyazlı takım karşısında 5 galibiyetini tek farklı skorlarla elde eden Konyaspor, 27 Eylül 2020 tarihinde evindeki maçta rakibine 4-1 üstünlük kurarak rekabette en farklı galibiyetine imza attı.