Konyaspor Basketbol'un kaderi belli oldu!

Konyaspor Basketbol'un kaderi belli oldu!
Konyaspor Basketbol’un büyük bir umutla beklediği küme düşmenin kaldırılması hakkındaki karar belirlendi. TBF, çoğunluğun istediği 16 takımlı sistemle yola devam dedi. Konyaspor’un, gelecek sezon 1.Lig’de mücadele etmesi kesinleşti.

2022-2023 Basketbol Süper Ligi’nin son iki sırada tamamlayan Gaziantep Basketbol ve Konyaspor Basketbol küme düşmüştü.

Ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından Gaziantep Basketbol maçlarını İstanbul’da oynamıştı. Sezon bitiminde ise 18 takımlı Süper Lig tartışmaları alevlenmiş ve Federasyon karar vermek için play-offların bitmesini beklemişti. Basketbol Federasyonu, bugünde kulüpleri olağanüstü toplantıya çağırdı.

İstanbul'da öğleden sonra başlayan toplantıda Süper Lig'deki takım sayısı konusu masaya yatırıldı.

Federasyon, lige 16 takım ile devam edeceği görüşünü benimsedi. Kulüplerin büyük çoğunluğundan da bu yönde istekte bulunduğu toplantıda nihai karar belirlendi.

Lige yeni sezonda da16 takımla devam edilecek. Bu durumla beraber Konyaspor ve Gaziantep Basketbol, gelecek sezon 1. Lig'de mücadele edecek.

Ligde ayrıca yabancı oyuncu konusu da masaya yatırıldı. Süper Lig'de 5 olan yabancı oyuncu sayısı da aynı şekilde devam edecek.

Lig 30 Eylül'de başlayacak, normal sezon 5 veya 12 Mayıs'ta sona erecek. Türkiye Kupası ise 13-18 Şubat tarihlerinde düzenlenecek. Konya'nın Sesi Spor Servisi

Kaynak:Konya'nın Sesi