Konyaspor Basketbol'un çiçeği burnunda koçu ilk kez konuştu

Konyaspor Basketbol'un çiçeği burnunda koçu ilk kez konuştu
Sports TV’de yayımlanan basketbol programına katılan AYOS Konyaspor Basketbol başantrenörü Sinan Çambel, görevine getirilmesini, son 2 maçta alınan galibiyeti ve takım içindeki durumları değerlendirdi.

İyi bir arkadaşlık ve aile ortamı var

ONVO Büyükçekmece yenilgisinin ardından başantrenör Engin Gençoğlu ile yolların ayrılmasının ardından AYOS Konyaspor’da başantrenörlük görevine yardımcı koç Sinan Çambel getirilmişti. Yeşil-beyazlı ekip, Çambel yönetiminde çıktığı Galatasaray ve Manisa Büyükşehir Belediyespor maçlarından galibiyetle ayrılmıştı. Sports TV’de yayımlanan basketbol programına katılan Çambel, ilk olarak başantrenörlük görevine getirilmesini değerlendirdi.

Engin Gençoğlu’nun takımdan ayrılmasını üzücü olduğunu aktaran Sinan Çambel, “Engin abinin ayrılması hem benim hem de takım üzerinde duygusal bir atmosfer yarattı. Sonuçta onun kurmuş olduğu bir takım. Engin abi, Turgay abi ve üçümüzün kurduğu bir düzen vardı ancak söz sahibi Engin Hocaydı. Ayrılış süreci üzücü oldu. Benim devam etmesi istedi yönetim. Bunun üzerine görevi devralıp hemen orada çalışmalara başlayarak takımı Galatasaray maçına çıkardık. İyi bir arkadaşlık ve aile ortamı içerisinde de devam ediyoruz” açıklamalarını yaptı.

Oyuncularla abi-kardeş ilişkisi kurmaya devam edeceğim

Takıma ilişkisinin çok olduğunu kaydeden 33 yaşındaki koç, “Yardımcı koçken de takımla samimiyetim iyiydi. Saha içi ve saha dışındaki dertlerine ortak oldum. Mutsuz gördüğüm anlarda yakın davrandım, sorunlarını gidermeye çalıştım. Bu ilişkiler doğrultusunda sanırsam oyuncuların bana güven sağladığını, benim liderlik kısmında kalmamı istediklerini, bu kararı vermiş olduklarını düşünüyorum. Karşıyaka’da da Ufuk abi bana bu sorumluğu çok veriyordu, bana çok güveniyordu. Bu özelliğimi Konyaspor’da da devam ettirdim. Gelecekte başantrenör olarak da takımla bu ilişkilerimi devam ettirmek istiyorum. Biraz daha arkadaş, abi ya da kardeş gibi olmak oyuncu ve antrenör arasında daha güzel bir ilişki kuruyor. Bu doğrultuda oyuncuların koçlara bağlılığı artıyor. Bunu gözlemliyorum her zaman. Bu yönde devam edeceğim.” ifadelerini kullandı.

Perez’i daha ekonomik kullanmak istiyoruz

Deplasmanda oynanan Manisa maçında etkili bir performans göstererek son saniyede takımına galibiyeti getiren Alex Perez hakkında da konuşan Sinan Çambel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Manisa Büyükşehir maçına çok kötü başladık ve bir türlü reaksiyon veremedik. 34 dakikalık kötü bir maç yaşadık. Mecburen Alex Perez’i sahada fazla tuttuk. Saha içinde takımı çok sahiplendiğini gördük ve tüm hücum organizasyonlarında beni çok rahatlattı. Sorumluluk alarak sorunu çözen bir karaktere büründü. Galatasaray maçında onu daha ekonomik kullandık. Asıl hedefimiz bu zaten. Rasheed Sulaimon ve Alex Perez’in 1 numarada sürelerini paylaştırmak istiyoruz. Aynı zamanda Nikolov’dan da yararlanmak istiyoruz ama pek rotasyona alamıyoruz. Oraya bir kişi daha monte edebilirsek bizim için çok iyi olacak. Perez’i sezonun geri kalanında maç içerisinde daha ekonomik kullanmayı planlıyoruz. Sezonu daha sağlıklı tamamlayacaktır. Onu 26-27 dakika kullanmak istiyoruz Manisa maçından sonra takıma 3 günlük tatil verdik. Takım olarak buna çok ihtiyacımız vardı. Dün ve 5’e 5 taktik antrenman şekilde ağırlık verdik. Bugün ve yarında aynı bu şekilde devam edeceğiz. Bu durum oyuncu rahatlatır. Bunu optimum olarak görüyorum” dedi.

Son saniye üçlüğü müthiş olaydı

Koç Sinan Çambel, Manisa maçındaki son saniye üçlüğünü de anlatarak, “Alex’in üçlüğünden önce yanıma Rasheed, Morgan ve Eddie geldi. Perez gelmedi. Pako Cruz 2/2 bile atsa bir tane atış şansımızın olacağını söyledim oyunculara. Topu bir an önce getirip, Morgan’ın da getiren oyuncu için perdeleme yapmasını, Eddie’nin de köşeye koşmasını istedim. Molamız kalmadığı için oyunu yarı sahadan başlatma şansımız yoktu. Oyuncular da bunu çok doğru şekilde uyguladı ve Perez şutu buldu, gerçekten müthiş bir olaydı” şeklinde konuştu. SPOR SERVİSİ