Konyaspor Basketbol'dan buruk veda

Konyaspor Basketbol'dan buruk veda
AYOS Konyaspor Basketbol Süper Lig'deki son iç saha maçında Manisa Büyükşehir'i konuk etti. Yeşil-beyazlılar evindeki son Süper Lig maçında 87-91 mağlup oldu.

AYOS Konyaspor Basketbol Süper Lig'deki son iç saha maçında Manisa Büyükşehir'i konuk etti.

Konyaspor karşılaşmaya Rasheed, Badzim, Eddie, Erkin ve Schıllıng 5'i ile başladı. Sakatlıkları bulunan Jordan Morgan, Alex Perez ve Murat Göktaş forma giymedi. Konyaspor'da sezon içinde süre alma şansı bulamayan Kristian Nikolov, Mert Gizir ve Hasan Efe Uzun karşılaşmada süre buldu.

Manisa temsilcisi karşılaşmaya oldukça hızlı başladı ve 0-7'lık seri buldu. Hücumda Rasheed, Sulamion, Eddie ve Gavin ile sayılar bulan yeşil-beyazlılar oyuna ortak oldu. İlk çeyrek Manisa'nın 21-24 üstünlüğü ile bitti.

Manisa ikinci çeyrekte hücumda üretkenliğini arttırdı ve sayılar bulmaya devam etti. Hücumda atış isabeti düşen Konyaspor, skor üretmekte zorlandı. Konyaspor pota altında çok rahat sayılar üreten Ege temsilcisi farkı çift hanelere kadar çıkardı. İlk yarı Manisa'nın 35-47 üstünlüğü ile bitti. Konyaspor'da Rasheed 12, Badzim 10 sayı üretirken Manisa'da ise 8 farklı oyuncu skor üretmeyi başardı.

Üçüncü çeyrekte de iki takımda skor üretmeye devam etti. Troy, Williams ve Roberson ile skor üreten Manisa, Konyaspor'un farkı kapatmasına izin vermedi. Rasheed ve Erkin'in ofansif oyunu ile skor üreten Konyaspor maçtan kopmadı. Çeyreğin son anlarında Konyaspor'un beklediği düdükler çıkmayınca ortam biraz gerildi. Çeyrek 57-67 Manisa BB üstünlüğü ile bitti.

Son çeyrekte karşılaşma oldukça uzadı ve olaylar çıktı. Konyaspor protokolü ile Manisa benci arasında karşılıklı atışmalar yaşandı. Bu olaylar Konyasporlu oyuncuları ateşlendirdi. Son çeyrek 30 sayı bulan yeşil-beyazlılar farkı 2'ye kadar indirse de sonunu getiremedi. Karşılaşmayı Manisa BB 87-91 kazandı ve 12. galibiyetini elde etti. Konyaspor ise Süper Lig'deki son iç saha maçını kaybetti. Yeşil-beyazlılar Süper Lig'deki son maçında haftaya deplasmanda Pınar Karşıyaka'ya konuk olacak.

Karşılaşmada Konyaspor adına Rasheed Sulaimon 27 sayı, 11 asist, 4 ribaund, Roko Badzim 19 sayı, 7 asist, 3 ribaund, Gavin Schıllıng 19 sayı, 11 ribaund, Erkin Şenel 15 sayı, 1 asist ve Jarell Eddie 7 sayı, 2 asist, 4 ribaundluk katkı sağladı.

Manisa ekibinde ise Roberson 23 sayı, 7 asist, 4 ribaund, sezona Konyaspor'dw başlayan Troy Selim Şav 18 sayı, 2 asist, 8 ribaund ve Cruz 14 sayı, 4 asistle oynadı. Ege temsilcisinde 10 farklı oyuncu skor üretirken bencten 55 sayılık devasa bi katkı geldi. Konyaspor'da ise kenardan gelen hiçbir isim skor üretemedi. HALİL YILMAZER