Konyaspor Basketbol’da son prova bugün

Konyaspor Basketbol’da son prova bugün
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde ilk devrenin son maçında yarın evinde Pınar Karşıyaka’yı ağırlayacak olan AYOS Konyaspor Basketbol maçın son provasını bugün gerçekleştirecek.

Süper Lig’e oldukça iyi bir başlangıç yapan ancak daha sonra düşüşe geçen ve yakaladığı ivmeyi kaybeden Konyaspor Basketbol’da baş antrenör Engin Gençoğlu’nun görevine son verilmiş ve yerine takımda yardımcı antrenör olarak görev yapan Sinan Çambel getirilmişti. Koç Çambel yönetiminde iç sahada Galatasaray NEF’i ardından ise deplasmanda Manisa BB’yi mağlup eden Dev Kartallar ligde kalma yolunda iki hayati galibiyet elde etmişti. Yeşil-beyazlılar ilk devrenin son maçında yarın Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu’nda Türkiye basketbolunun en önemli kulüplerinden olan Pınar Karşıyaka’yı konuk edecek. Saat 13.00’da başlayacak karşılaşmada Altuğ Köselerli, Ziya Özorhon ve Özge Şentürk Bayraktar hakem üçlüsü düdük çalacak.

Hedef 3’te 3

İlk yarının ortalarında ciddi sakatlıklar yüzünden ağır darbeler alan Konyaspor Basketbol’da Karşıyaka maçı öncesinde sakat oyuncu bulunmuyor. Alex Perez ve Rasheed Sulamimon’un sakatlıktan döndükten sonra takımın oyununa direkt olumlu katkı yapması teknik ekibi sevindirdi. Yabancı oyuncuların yanı sıra takıma sonradan dahil olan Sinan Sağlam’ında yaptığı katkı da teknik ekip tarafından büyük beğeni ile karşılandı. Sağlam, özellikle Manisa maçında kenardan gelerek takıma ciddi enerji katkısı sağlamıştı. Konyaspor, evinde Karşıyaka’yı devirerek devre arasına 3’te 3 ile girmek istiyor.

Karşıyaka formda

İzmir temsilci Pınar Karşıyaka ise Konya’ya oldukça formda geldi. Ligde çıktığı son 8 karşılaşmadan 7 galibiyet elde eden Karşıya yalnızca deplasmanda Bahçeşehir Koleji’ne mağlup oldu. Karşıyaka bu süreçte Anadolu Efes, Darüşşafaka ve FruttiEx Bursa’yı mağlup etmeyi başarmıştı. Deplasmanda çıktığı 7 maçta 4 galibiyet, 3 mağlubiyet alan İzmir temsilcisi iç sahada ise 7 maçta yalnızca 1 mağlubiyet aldı. Karşıyaka, ligde 87,6 sayı ortalaması ile oynuyor. HALİL YILMAZER