Konyaspor Basketbol, Manisa deplasmanında.. İşte takımdaki son durum

Konyaspor Basketbol, Manisa deplasmanında.. İşte takımdaki son durum
AYOS Konyaspor Basketbol TBL 14.hafta mücadelesinde yarın Manisa BŞB ile deplasmanda karşılaşacak. Yeşil-beyazlılar bugün maçın oynanacağı salonda son antrenmanını yapıp maç saatini beklemeye başlayacak.

AYOS Konyaspor Basketbol TBL 14.hafta mücadelesinde yarın Manisa BŞB ile deplasmanda karşılaşacak. Yeşil-beyazlılar bugün maçın oynanacağı salonda son antrenmanını yapıp maç saatini beklemeye başlayacak.

Çok kritik maç

Bu sezon Türkiye Basketbol Süper Lig’inde çıktığı 13 maç 8 mağlubiyet ve 5 galibiyet elde eden AYOS Konyaspor Basketbol yarın sezonun en kritik maçlarından birine çıkacak. Küme düşme hattını oldukça yakından ilgilendiren maçta yeşil-beyazlılar Ege temsilcisi Manisa BŞK’e konuk olacak. Dev Kartallar’ın sezonu hangi yöne doğru oynayacağı maç olmasından dolayı Manisa karşılaşması büyük önem taşıyor. Konyaspor kazanması halinde play-off hattına 1 adım daha yaklaşacak, kaybetmesi halinde ise sezonun geri kalanı için kümede kalma savaşı verecek.

Morgan belirsizliği

Dün sabah saatlerinde Konya’daki antrenmanın ardından karayolu ile Manisa’ya hareket eden Konyaspor’da sakatlıklar takımın yakasını bir türlü bırakmıyor. Alex Perez ve Rasheed Sulaimon’un uzun süreli sakatlığı takımın hücumda ve savunmada ritmini bozmuş ve Galatasaray maçı öncesinde oynanan 8 maçta yalnızca 1 galibiyet alınmış ve 7 mağlubiyet alınmıştı. Bu ikilinin aynı anda sahada olduğu Galatasaray NEF maçını kazanan Konyaspor’da yeni bir sakatlık krizi yaşanıyor. Galatasaray maçına omzunda bandaj ile çıkan Jordan Morgan’ın yarın oynanacak karşılaşmada takımdaki yerini alması zor görünüyor. Morgan’ın olası yokluğunda uzun rotasyonunda Ramazan Tekin’in süre alması bekleniyor.

Sinan Çambel’in kariyerinde yeni sayfa

Konyaspor yönetimi, Engin Gençoğlu ile yollarını ayırdıktan sonra baş antrenörlük görevine takımda yardımcı antrenör olarak görev yapan Sinan Çambel’i getirme kararı aldı. Uzun yıllardır farklı takımlarda yardımcı antrenörlük yapan Çambel, geçen sezon TED Ankara Kolejliler ile oynanan play-off maçında Engin Gençoğlu’nun diskalifiye olması sonrasında da takımı yönetmişti. Çambel antrenör olarak çıktığı ilk maçta Galatasaray NEF galibiyeti ile parkeden ayrılmıştı.

Ayrılıklar sürecek

Selim Troy Şav’ın takımdan ayrılmasının ardından deneyimli oyuncu Can Altıntığ ile de yollarını ayıran Konyaspor Basketbol yerli oyuncular ile yollarını ayırmaya devam edecek. Sezon başında takıma abilik yapması için dahil edilen Cevher Özer’in de devre arasında takımdan gönderilmesi bekleniyor. Özer’in yanı sıra bekleneni veremeyen Nikolov’un da takımdan gönderilmesi gündemde. Konyaspor, bu oyuncular yerine kaliteli yerli oyuncu hamleleri yapmayı planlıyor. HALİL YILMAZER