Konyaspor Basketbol, Kocaeli deplasmanında nefes almak istiyor!

Konyaspor Basketbol, Kocaeli deplasmanında nefes almak istiyor!
 Muhabir
Ligde çıktığı son 9 karşılaşmada yalnızca 1 kez kazanabilen Konyaspor Basketbol bugün Kocaeli deplasmanına çıkacak. Play-off hattından kopmak istemeyen temsilcimiz kazanarak nefes almak istiyor.

Yeşil-beyazlılar 25.hafta müsabakasında bugün deplasmanda Kocaeli Kağıtspor’a konuk olacak. Kocaeli Atatürk Spor Salonunda oynanacak karşılaşma saat 17.30’da başlayacak. Ligin ilk yarısında Konya’da oynanan karşılaşmayı temsilcimiz 81-79 kazanmayı başarmıştı. Temsilcimiz zorlu müsabakayı kazanarak nefes almak istiyor.

Özcan takımın başında

Koç Emrah Benli ile yolların ayrılmasından sonra takıma yeni koç getirmeyen Konyaspor yoluna yardımcı koç Barış Özcan ile devam etti. Konyaspor’da uzun yıllardır görev alan Özcan kritik virajda takım başında yer alacak. Özcan bugün takımı ile galip gelmesi halinde görevine devam edecek. Olası mağlubiyette ise takımın başına yeni bir koç gelecek.

Deplasmanda 4 maçtır mağlup oluyoruz

TBL’de çıktığı son 9 karşılaşmada 8 mağlubiyet ve 1 galibiyet elde eden Konyaspor Basketbol zor günler geçiriyor. Son 8 maçında yalnızca Final Spor’u devirebilen temsilcimiz iç sahada ve deplasmanda oynadığı 4’er karşılaşmanın tamamından mağlubiyetle ayrıldı. Deplasmanda 4 maçtır kazanamayan yeşil-beyazlılar son dış saha galibiyetini se 2023 yılında 16 Aralık’ta oynadığı Harem maçında elde etmişti. Konyaspor, 2024 yılında henüz deplasmanda maç kazanamadı.

Ligde her takımın mücadelesi sürüyor

Ligde geride kalan 24 karşılaşmada 10 galibiyet ve 14 mağlubiyet alan Konyaspor 34 puanla 9.basamakta yer alıyor. Play-off ve küme düşme hattının adeta iç içe odluğu TBL’de 10 takım için her iki süreci de söylemek mümkün. Final Spor ve Erokspor’un 10’ar, Ormanspor, Harem, FB Koleji, Ted Ankara ve Ankaragücü’nün 9’ar küme düşme hattında bulunan Kağıtspor ve Balıksesir’in ise 8’er galibiyeti bulunuyor.

Kocaeli formsuz

Ligde inişli-çıkış bir grafik sergileyen Kocaeli ekibi de son dönemde formsuz. Marmara temsilcisi çıktığı son 7 karşılaşmada 6 mağlubiyet ve 1 galibiyet yaşadı. Küme düşme hattında bulunan mavi-beyazlı ekip son maçında ise yokları oynadı. Ankaragücü potasına 40 dakikada yalnızca 53 sayı atabilen Kağıtspor bu sezon TBL’de bir maçta en düşük skor üreten takım oldu. Kağıtspor’un kadrosunda Cori Payne, Martin Stone, Kevin Kaspar gibi isimler bulunuyor. Spor Servisi