Konyaspor Basketbol evinde mağlup!

Konyaspor Basketbol evinde mağlup!
AYOS Konyaspor Basketbol, sezonun kritik maçında evinde ağırladığı Bahçeçehir Koleji’ne 77-72 kaybetti ve kalan 4 haftada alt lig olan Türkiye Basketbol Ligi(TBL)’ye adeta göz kırptı.

AYOS Konyaspor Basketbol, sezonun kritik maçında evinde ağırladığı Bahçeçehir Koleji’ne 77-72 kaybetti ve kalan 4 haftada alt lig olan Türkiye Basketbol Ligi(TBL)’ye adeta göz kırptı.

Sinan ve Rasheed oynamadı

AYOS Konyaspor, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 26. haftasında evinde Bahçeşehir Koleji’ni konuk etti. Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’nda oynanan mücadelede yeşil-beyazlı ekipte sakatlıkları bulunan Rasheed Sulaimon ve Sinan Sağlam forma giymedi. Temsilcimiz, mücadele boyunca dar bir rotasyonla oynamak zorunda kaldı.

Bahçeşehir ilk dakikada kontrolü ele geçirdi

Dengeli başlayan ilk çeyrekte konuk takım üçlükle maçın hakimiyetini ele geçirdi. Bahçeşehir, Muhammed Baygül'ün uzak üçlüğüyle ilk periyodu 27-18 önde bitirdi. Dev Kartallar, ikinci çeyreğe 6-2 ile başladı ve 3 farkı 5 sayıya (29-24) çekti. Konyaspor iyi savunma yapamayınca Bahçeşehir, çembere kolay giderek basketler buldu ve farkı çift hanelere çıkardı. Bahçeşehir Koleji, soyunma odasına 45-34 önde girdi.

Son topta üçlük kaçtı

Konuk takım, üçüncü çeyrekte maçı koparma noktasına getirdi ve farkı 18’e kadar çıkardı. Final periyoduna da 67-51 üstün girdi. Karşılaşmanın son çeyreği nefes kesti. AYOS Konyaspor, savunmasını da sertleştirerek geri döndü. Özellikle kırık parmakla oynayan Alex Perez takımı ateşleyen isim oldu. Rakibini hatalara zorlayan temsilcimiz, Jarell Eddie’nin üçlüğüyle farkı tek topa indirdi. (70-73) Bahçeşehir, serbest atışlarla üstünlüğünü korudu. Konyaspor, mola sonrası Alex Perez ile üçlük şansı buldu ama değerlendiremedi. Jamar Smith serbest atışlarla skoru belirledi ve AYOS Konyaspor, karşılaşmadan 77-72 mağlup ayrıldı. Dev Kartallar, bu sonuçla matematiksel olarak olmasa da mental olarak küme düştü.

Perez ve Morgan birlikteliği galibiyete yetmedi

Ligdeki 19. yenilgisini alan yeşil-beyazlı ekipte el parmağında yırtık olan ve bandajla oynayan Alex Perez 21 sayı, 8 ribaunt, 9 asist, 2 top çalma ile oynadı. Jordan Morgan 17 sayı, 8 ribaunt, Roko Badzim de 12 sayı, 4 asist ve 3 top çalma ile öne çıkan isimler oldu. Ligdeki 11. galibiyetini alarak kümede kalma yolunda iyice rahatlayan Bahçeşehir Koleji’nde ise Jamar Smith 21 sayı, 5 ribaunt, 4 asist, Conor Morgan 16 sayı, 3 ribaunt, Muhammed Baygül de 14 sayı, 6 ribaunt, 2 asistle oynadı. Dev Kartallar, 27. hafta maçında 29 Nisan Cumartesi günü deplasmanda Büyükçekmece ile karşılaşacak. SPOR SERVİSİ