Konyaspor, Afyonspor'u 5 golle geçti

Konyaspor, Afyonspor'u 5 golle geçti
Konyaspor, liglere verilen arada dostluk maçında TFF 2.lig ekiplerinden Afyonspor ile karşılaştı. Yeşil-beyazlılar karşılaşmayı 5-0 kazandı.

Konyaspor, liglere verilen arada dostluk maçında TFF 2.lig ekiplerinden Afyonspor ile karşılaştı. Yeşil-beyazlılar karşılaşmayı 5-0 kazandı.

Bilet geliri afet bölgesine aktarılacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), ülkemizde meydana gelen depremlerin ardından liglere 1 ay süre ile ara vermişti. Konyaspor'da bu arada hem maç ritmini kaybetmemek hem de depremzedelere yardım etmek adına sahasında TFF 2.lig ekibi Hes İlaç Afyonspor ile karşılaştı. Karşılaşma seyircisiz olarak oynandı ancak internet üzerinden maç için sanal bilet satışı yapıldı. 50 TL'den satılan biletlerden elde edilen gelirin tamamı afet bölgesine aktarılacak.

İlk yarı 2-0 tamamlandı

Konyaspor ile Afyonspor hazırlık karşılaşmasında MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Konyaspor karşılaşmaya; Erhan, Ahmet, Adil, Calvo, Guilherme, Soner, Boucha, Michalak, Puzuelo, Endri ve Mahir ilk 11'i ile çıktı.Karşılaşmanın öncesinde Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Yeşil-beyazlılar ilk yarıyı 2-0 önde tamamlamayı başardı. Konyaspor'un gollerini 14.dakikada Adil Demirbağ ve 40. dakikada Konrad Michalak kaydetti.

Konyaspor, ikinci yarıda maça başladığından daha farklı bir 11 ile sahada yer aldı. Mehmet Erdoğan, Yasir Subaşı, Kahraman , Uğurcan Yazğılı, Cebrail Karayel, Bruno Paz, Oğulcan Ülgün, Marlos Moreno , Mehmet Ali, Robert Muric ve Mame Diouf ile ikinci yarıya başladı. Baskılı ve hücum oyununu ikinci yarıda da sürdüren yeşil-beyazlılar Diouf (2) ve Muric ile 3 gol daha bularak karşılaşmadan 5-0 galip ayrılmayı başardı.

Yeni transferler sahne aldı

Konyaspor'da yeni transferler Andreas Bouchalakis, Pouzelo, Mahir Emreli, Marlos Moreno ve Metehan Mert ilk kez yeşil-beyazlı formayı giymiş oldu. Teknik Direktör Aleksandar Stanojevic gerçekleştirilen hazırlık maçı ile birlikte liglere verilen arada takımını görmüş oldu. Stanojevic bu karşılaşmaya ve antrenman performanslarına göre Fenerbahçe maçına ilk 11’ini hazırlayacak.

Konyaspor Cuma günü İstanbul yolcusu

Konyaspor, Afyonspor maçının ardından yarın Koyuncu Grup Kayacık Tesisleri’nde toplanarak Fenerbahçe maçının hazırlıklarına devam edecek. Yeşil-beyazlılar yarın, Perşembe ve Cuma günü yapacağı antrenmanlarla maçın hazırlıklarını sürdürecek. Anadolu Kartalı, Spor Toto Süper Lig’in 23.hafta maçında 25 Şubat Cumartesi günü saat 19’da Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda Fenerbahçe ile karşılaşacak. Konyaspor bu maç için Cuma günü özel uçakla İstanbul’a gidecek. HALİL YILMAZER