Konya BBSK, yerli transferini noktaladı

Konya BBSK, yerli transferini noktaladı
 Muhabir
Basketboldaki temsilcimiz Konya Büyükşehir Belediyespor, kadrosunu tek transfer haricinde şekillendirdi.

Basketboldaki temsilcimiz Konya Büyükşehir Belediyespor, kadrosunu tek transfer haricinde şekillendirdi. Sarı-siyahlı ekip, son olarak Furkan Ayça ve Alp Karahan ile sözleşme imzaladı. Büyükşehir, yabancı uzun transferini de önümüzdeki günlerde gerçekleştirecek

Yeni sezonda Türkiye Basketbol 1. Ligi’nde mücadele verecek Konya Büyükşehir Belediyespor, yerli transferini tamamladı. Sarı-siyahlı ekip, transferde iki oyuncuyla daha sözleşme imzaladı. Büyükşehir, son olarak TED Ankara Kolejliler forması giyen 25 yaşındaki oyun kurucu Furkan Ayça ve geçen sezon Mersin ve Çayırova formalarını giyen 26 yaşındaki şutör Alp Karahan ile sözleşme imzaladı.
Karşıyaka altyapısından yetişen ve 2020'de Konyaspor forması da giyen 1.93 m boyundaki Alp Karahan, geçen sezonu 7,1 sayı, 2,3 ribaunt ortalamaları tutturdu. İBB altyapısından yetişen ve Sigortam.net ile Ormanspor formaları da giyen 1.88 m boyundaki Furkan Ayça, sezonu TED Ankara Kolejliler'de 6,1 sayı, 1,9 ribaunt ve 2,3 asist ortalamaları tutturdu.

YABANCI UZUN GELECEK

Temsilcimiz bu hamlelerle birlikte yerli transferine nokta koydu. Konya Büyükşehir Belediyespor, ikinci yabancı transferini uzun bölgesine yapacak. Şutu olan bir yabancı pivot ile önümüzdeki günlerde sözleşme imzalanacak. Böylece yeni sezon kadrosu şekillenmiş olacak.
Sarı-siyahlı takım, daha önce iç transferde Emre Özkan ve Oğulcan Metehan Deniz ile sözleşme yenilerken, Manisa Büyükşehir Belediyespor’dan Barış Çağan Özkan, Ankaragücü’nden Oğulcan Baykan, Apollon’dan New Williams, Alagöz Iğdır’dan Önder Atun, Haremspor’dan Koralp Türk, Bursaspor’dan Ahmet Can Duran ve Sigortam.net’ten Muhammet Engin Kalkan ile sözleşme imzalamıştı.

BÜYÜKŞEHİR TOPLANIYOR

Konya Büyükşehir Belediyespor, 2024-2025 sezonu için de bugün toplanacak. İlk antrenman bugün akşam saatlerinde koç Volkan Ertetik yönetiminde Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’nda yapılacak. İlk çalışma öncesinde sarı-siyahlı ekipte tanışma toplantısı yapılacak. yapılması bekleniyor. Büyükşehir’de birkaç günlük süreçte sağlık kontrolleri ve resmi prosedür işlemleri yapılacak. Amerikalı skorer New Williams, Konya’ya gelecek hafta gelecek ve takıma dahil olacak.