İstanbul Fatihi KONYASPOR

İstanbul Fatihi KONYASPOR
Arabam.com Konyaspor Spor Toto Süper Lig’in 3.haftasında İstanbul’da İstanbulspor ile karşılaştı. Maçın ilk dakikasından son dakikasına kadar üstün oynayan Konyaspor ilk yarısını 2-0 önde kapattığı karşılaşmayı 4-0 kazanarak hem ligdeki ilk gollerini kayd

Arabam.com Konyaspor Spor Toto Süper Lig’in 3.haftasında İstanbul’da İstanbulspor ile karşılaştı. Maçın ilk dakikasından son dakikasına kadar üstün oynayan Konyaspor ilk yarısını 2-0 önde kapattığı karşılaşmayı 4-0 kazanarak hem ligdeki ilk gollerini kaydetti hem de sezonun ilk 3 puanını almak puanını 5’e çıkarttı. 

İlk goller, ilk galibiyet 

Konyaspor maçın ilk yarısında hücum anlamında oldukça hareketli ve istekiydi. Konyaspor orta alanı ve hücum hattı çok iyi paslarla rakip ceza sahasında topla buluştu. Byqyqi, Endri, Muric, Pavicic, Amir ve Muhammet’in arasındaki pas uyumu çok iyi dereceydi. Konyaspor ilk yarıda rakip kaleye 8 şut çekti ve bunların 5’i isabet buldu. Dakikalar 29’u gösterirken Endri Çekici yaklaşık 30 metreden harika bir şut çıkardı ve Konyaspor’un bu sezon ligdeki ilk golünü kaydetti. Bulduğu golden sonra pozisyonlarını arttıran Konyaspor’da 43.dakikada Pavicic yerde kaldı. Hakem Burak Şeker penaltı noktasını gösterdi. Topun başına gelen Muhammet Demir Konyaspor’u 2-0 öne geçirdi. İkinci yarıya da hızlı başlayan Konyaspor Bytyqi’nin getirdiği topta ceza sahası içinde Mehmet’e çarpan top ağlara gitti ve skor 3-0’a geakikada savunma arkasına sarkan Michalak ceza sahasına girdi. Ologo’nun müdahalesi ile yerde kaldı. Hakem Burak Şeker ikinci kez penaltı noktasını gösterdi. Topun başına gelen Guilherme skoru 4-0’a getirdi. Konyaspor maçı 4-0 kazanarak ligdeki ilk gollerini attı ve ilk galibiyetini alarak puanını 5’e çıkarttı. 

Konyaspor’dan gol şov
Anadolu Kartalı Konyaspor ligin ilk iki maçında Ankaragücü ve Başakşehir karşılaşmalarında gol sevinci yaşayamamıştı. Konyaspor İstanbulspor karşılaşmasında 4 gol birden atarak kendine geldi. Konyaspor ligde en son 4 golü evinde Gaziantep FK filelerine göndermişti ve o karşılaşmayı 4-1 kazanmıştı. 

Sehic devleşti
Konyaspor kapan İbrahim Sehic karşılaşmada kalesinde devleşti. Kalesine gelen 6 isabetli şutta gole izin vermeyen Sehic, 11 sahipsiz top kazanarak Konyaspor maçına damga vuran isimlerden biri oldu. 

Arabam.com Konyaspor ilk 11: Sehic, Ahmet(Dk.73 Cebrail), Adil, Calvo, Guilherme, Amir, Pavicic(Dk.65 Soner), Endri(Dk.65 Amar), Muric(Dk.65 Michalak) (Dk.79 Uche), Bytyqi, Muhammet


İstanbulspor ilk 11: Jensen, Oğuzhan(Dk.60 Kağan), Okan(Dk.71 Cajic), Mehmet, Duhan(Dk.46 Ologo), Ali, Ethemi(Dk.60 Ebert), Melih, Muammer(Dk.71 Emir), Topalli, İbrahim 


Goller: Dk.29 Endri Çekici, Dk.44 Muhammet Demir(pen), Dk.55 Mehmet Yeşil (kk), Dk.69 Guilherme (pen) (arabam.com Konyaspor)


Sarı Kartlar: Dk. 45+1 Ahmet Oğuz, Dk.53 Amir (arabam.com Konyaspor)