İstanbul Fatihi Konyaspor!

İstanbul Fatihi Konyaspor!
Konyaspor, Süper Lig'in 31.haftasında deplasmanda karşılaştığı Kasımpaşa'yı 1-2 mağlup etti ve puanını 42'ye yükseltti.

19 Nisan Çarşamba günü evinde Adana Demirspor’a 1-2 kaybeden ve 4 gün sonrasında İstanbul’da Kasımpaşa deplasmanında sahaya çıkan Konyaspor karşılaşmayı 1-2 kazandı ve önemli bir galibiyete imza attı. Karşılaşmaya girmekte zorlanan Anadolu Kartalı Moreno’nun sol kanattan getirdiği toplarla etkili olmaya çalıştı. Pozuelo’nun oldukça istekli görüntüsü dikkatlerden kaçmadı.

Calvo ve Diouf’un golleri 3 puanı getirdi

Ev sahibi Kasımpaşa, 13.dakikada karşılaşmadan 1-0 öne geçti. Bahoken’in yerde ortasında Uğurcan ve Ahmet Oğuz’un arasından topa dokunan Mamadou Fall takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra daha düzenli oynayan Konyaspor, pas hataları yapmaya ve top kaybetmeye devam etti. Savunmadan topu çıkartmakta zorlanan yeşil-beyazlılar ilerde çoğalamıyordu. Konyaspor, 30.dakikada Calvo ile eşitliği yakaladı. Pozuelo’nun ortasında çok iyi yükselen Kosta Rikalı defans oyuncusu maça dengeyi getirdi. Golden sonra özgüveni artan Konyaspor, geçiş hücumlarını daha iyi oynamaya başladı.45+6’da Guilherme’nin adrese teslim ortasında Mame Diouf takımını 1-2 öne geçirdi. Yeşil-beyazlılar ilk yarıyı bu golle önde kapattı.

Sehic kalesinde devleşti

İkinci yarıda özellikle kornerlerle etkili olmaya çalışan Kasımpaşa, Konyaspor kalesinde iyi baskı kurdu. Bahoken ve Eysseric ile pozisyonlara giren İstanbul temsilcisi kaleci Sehic’i geçemedi. Kaleci İbrahim Sehic, karşılaşmada 8 kurtarış yaparak adeta 3 puanın mimarı oldu. 75.dakikada Mame Diouf savunma arkasına sarktı, kaleci Günay ile karşı karşıya kaldı ancak pozisyonda Günay gole izin vermedi. Maçın son dakikalarında Konyaspor ceza sahasına orta yaparak etkili olmaya çalışan Kasımpaşa aradığı golü bulamadı. Konyaspor, zorlandığı İstanbul deplasmanında Kasımpaşa’yı 1-2 mağlup etti ve puanını 42’ye yükseltti. Yeşil-beyazlılar ligin 32.haftasında 29 Nisan Cumartesi günü saat 16’da sahasında Trabzonspor’u konuk edecek.

Kasımpaşa: Günay Güvenç, Fabiano (Dk. 71 Hadergjonaj), Donk, Tarkan Serbest, Ouanes, Tirpan (Dk. 61 Hajradinovic), Aytaç Kara, Eysseric, Fall, Mustafa Eskihellaç (Dk. 61 Mounir), Bahoken

Arabam.com Konyaspor: Sehic, Ahmet Oğuz, Uğurcan Yazğılı, Calvo, Guilherme, Soner Dikmen (Dk. 89 Cebrail Karayel), Bouchalakis, Muric (Dk. 39 Mahir Emreli), Pozuelo (Dk. 64 Paz), Moreno (Dk. 64 Michalak), Diouf (Dk. 89 Pavicic)

Goller: Dk. 13 Fall (Kasımpaşa), Dk. 30 Calvo, Dk. 45+6 Diouf (Konyaspor)

Sarı kartlar: Dk. 22 Fall, Dk. 59 Fabiano (Kasımpaşa), Dk. 60 Moreno (Konyaspor)