İlk 3 haftadan memnunum

İlk 3 haftadan memnunum
AYOS Konyaspor Basketbol Başantrenörü Engin Gençoğlu, pazar günü oynanacak Gaziantep Basket maçı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlandı.

AYOS Konyaspor Basketbol Başantrenörü Engin Gençoğlu, pazar günü oynanacak Gaziantep Basket maçı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlandı.

Takımdaki oyuncuların bireysel performanslarını yükselmesiyle birlikte bu durumun takımın oyununa doğrudan etki yaptığını söyleyen Gençoğlu, “Biz her oyuncunun bireysel performansını yukarı çekip bunu maç sonuna skorboarda yansıtmak derdindeyiz” dedi.

Takım enerjisinden memnunum

Lige iyi başlamanın önemli olduğunu söyleyen Engin Gençoğlu; “Lige iyi başlamak bizler için önemliydi. Deplasmanda kazandığımız Beşiktaş maçı hem de içerde oynadığımız TOFAŞ maçları çok değerli galibiyetler. İlk mağlubiyetimizi Fenerbahçe karşısında aldık. Önümüze bakıyoruz. Bu ilk 2 haftadaki aldığımız galibiyetin daha değerli olması için evimizde Gaziantep Basket’i yenmemiz lazım. O yüzde bu iyi başlangıcı devam ettirmek istiyoruz. İlk 3 haftadaki fiziksel durum ve oyundan memnunum. Bu sahaya ve oyuna yansıyor. Çok olumlu eleştirilerde alıyoruz. Bu güzel bir şey. Açıkçası takımın performans ve enerjisinden memnunum” dedi.

Rasheed 100’de yüz hazır değil

Rashred’in 1-2 haftaya ihtiyacı olduğunu aktaran Gençoğlu; “Rasheed Sulaimon’u bizim planımız Fenerbahçe maçında 10-15 dakika oynatmaktı ama kendisini iyi hissettiğini ve kondisyonerimiz ile yaptığımız görüşler sonrasında daha fazla süre alabileceğini gördük. Kendisi yüzde 100 hazır değil. Yüzde 100 hazır olabilmesi için belki de 1-2 haftaya daha ihtiyacı var. Antep maçında sahada olacak. Kendisi çok enerji ve karakterli bir oyuncu. Yüzde yüzünü sahaya verebilecek bir oyuncu o yüzden biraz daha kısa zaman ihtiyacı olsa da kendisi şu an iyi durumda” açıklamasını yaptı.

Morgan’ın performansı takım başarısıdır

Jordan Morgan’ı tanıdığını ve kendisinin bu performansı göstereceğini bildiğini aktaran Koç Gençoğlu; “Yaz dönemini çok iyi geçirdik. Kendisi de çok hırslı bir oyuncu. Onun ilk 3 haftalık performansı bir takım başarısıdır. Bir oyuncu bir takımda sayı lideri çıkıyorsa bu bütün rollerin doğru paylaştırıldığını gösterir. Bu çok önemli. Bizler bireysel performanstansa takım performansı bizler için daha önemli. Buna önem veriyoruz” şeklinde konuştu.

Her oyuncudan katkı alma peşindeyiz

Bireysel performansların doğrudan takımın ritmine katkı yaptığını aktaran Gençoğlu; “Gözden kaçan bir durum var. Mesela Jarell Eddie. Oda çok ribaunt alıyor yani 4 ribaunt almaz 4 numara pozisyonundan daha az ribaunt alır deniliyordu maç başına 8-9 ribaunt aldığı maçlar oluyor. Biz her oyuncunun bireysel performansını yukarı çekip bunu maç sonuna skorboarda yansıtmak derdindeyiz. O yüzdende bundan mutluyuz. Bizler oyuncuların performanslarını yukarıya çıkartmakla, asıl görevimiz o bizim. Bu da takım performansına yansıyor. Can Altıntığ’dan kimse o performansı beklemiyordu ama karakteri, tecrübesi ve çalışkanlığı ile bu performansı yakalayacağını bizler teknik heyet olarak bunu biliyorduk. Zaten o yüzden takımda kaldı ama Ramazan Tekin’in performansını da elbette atlamamak lazım. Bunun yanında TOFAŞ maçında Erkin Şenel’in performansını atlamamamız lazım. Mert Gizir’in yaptığı savunmaya, karakteri atlamamamız lazım. Gün gelecek Murat Göktaş’ın bizlere mutlaka çok büyük katkısı olacak. Niko ve Troy’dan ekstra şeyler bekliyoruz. Onların da geleceği maçlar olacak. İsim isimdense her oyuncudan nasıl katkı alıyoruz bunun peşindeyiz, bunu da başardığımızı düşünüyorum” dedi.

İç sahada maç kaybetmek istemiyoruz

Pazar günü oynanacak Gaziantep Basket maçı ile ilgili de konuşan Gençoğlu; “Zor bir maç bizleri bekliyor. Avrupa Kupası oynayan ve Avrupa Kupasını sonuna kadar gidebilecek bunun yanında ligde de ilk 6’yı hedefleyen bir takım. O yüzden kurulmuş ve bütçe harcamış bir takım. Biz kendi evimizde maç kaybetmek istemiyoruz. Bizim bu seneki en büyük şeyimiz o. Kendi evimizde rakip kim olursa olsun kazanmak için sahaya çıkacağız. Çarşamba günü Avrupa Kupası oynadılar. İyi derecede yerli ve yabancı oyunculara sahip bir takım. Dersimize iyi çalışıp seyircimizle birlikte Pazar günü saat 1’de burada galip gelip mutlu olan taraf biz olmak istiyoruz” dedi. HALİL YILMAZER