Haftanın 11'inde 3 Konyasporlu

Haftanın 11'inde 3 Konyasporlu
Yayıncı kuruluş Bein Sports 26.haftanın tamamlanmasının ardından haftanın en iyi ilk 11'ini açıkladı. 11'de 3 Konyasporlu kendine yer buldu.

Yayıncı kuruluş Bein Sports 26.haftanın tamamlanmasının ardından haftanın en iyi ilk 11'ini açıkladı. 11'de 3 Konyasporlu kendine yer buldu.

Konyaspor 26.haftada sahasında Galatasaray'ı konuk etmişti. Rakibini 0-1 geriden gelerek 2-1 mağlup eden Anadolu Kartalında kaleci İbrahim Sehic, stoper Francisco Calvo ve orta saha Bruno Paz haftanın ilk 11'inde kendilerine yer buldu.

Kaleci İbrahim Sehic karşılaşmada 6 kurtarış yaparak galibiyetin mimarlarından biri oldu.

Konyaspor'un Kosta Rikalı stoperi Francisco Calvo ise Galatasaray karşısında 6 uzaklaştırma, 1 pas arası, 1 top kapma istatistikleri yakaladı. Takımını savunmadan uzun toplarla atağa çıkartamaya çalışan Calvo attığı 8 uzun topun 6'sında isabet buldu. Yüzde 79 pas isabetiyle maçı tamamlayan Kosta Rikalı stoper girdiği 14 ikili mücadelenin 10'unu ve girdiği 9 hava topu mücadelesinin de 6'sından başarı ile ayrıldı.

Kadroda yer alan diğer oyuncu ise Angolalı Burno Paz. Karşılaşmaya yedek başlayan ve Bouchalakis'in sakatlanmasıyla beraber 33.dakikada oyuna dahil olan Paz adeta maçın kaderini değiştirdi. Soner ve Oğulcan'ın gollerinde yaptığı asistlerle skora doğrudan katkı sağlayan Paz, 21 pasın 17'sinde isabet buldu. Karşılaşmayı 3 top kapma ile tamamlayan genç orta saha girdiği 4 ikili mücadelenin 3'ünden galip ayrılmayı başardı. Daha önce Eskişehir'de oynanan Hatayspor maçında takımına 3 puanı getirerek golle tanışan Paz, hanesine 2 asist eklemeyi de başardı. Konyaspor'daki bu 3 oyuncu da milli takımlarının aday kadrolarına dahil edildi. HABER / HALİL YILMAZER