Fenerbahçe'den 1050 adet konteyner yardımı

Fenerbahçe'den 1050 adet konteyner yardımı
Fenerbahçe Kulübü'nün Omuz Omuza kampanyası dahilinde yaptığı konteyner bağışının imza töreni Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin katılımıyla, Ülker Stadyumu'nda gerçekleştirildi.

Fenerbahçe Kulübü'nün Omuz Omuza kampanyası dahilinde yaptığı konteyner bağışının imza töreni Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin katılımıyla, Ülker Stadyumu'nda gerçekleştirildi.

''156 yardım tırını deprem bölgesine ulaştırdık''

Düzenlenen yardım kampanyalarında görev alan herkese teşekkür eden Ali Koç, "Stadımızı Afet Yardım Merkezine çevirdik, Afet bölgelerimizde ihtiyaç duyulan malzemelerden oluşan; her bir ürün grubu ayrı ayrı tasnif edilmiş, özenle hazırlanmış 156 TIR'ı halkımıza, deprem bölgesine ulaştırdık. Günler boyunca gece gündüz demeden evlerinden, dükkanlardan, mağazalardan, marketlerden eşya alıp getiren, 'çorbada benim de tuzum olsun' diyen tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Bu malzemelerin bölgelere ulaştırılması tabii ki müthiş bir lojistik operasyondu. Ve inanın en kolay temin ettiğimiz malzeme de diyemeyeceğim ama unsur TIR'lar, kamyonlar oldu. Bizim hazırladığımız bütün yardım malzemelerini götürmeye hazır kamyonlar vardı ve bunun için emeği geçen tüm lojistik şirketlerine canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu yardım kampanyası için seferber olan her vatandaşımıza da teşekkürlerimi sunuyorum. Çadır yardımında bulunduk ve Kızılay ile birlik beraberlik bizim "Kanımızda Var" diyerek Kan Bağışı Kampanyası gerçekleştirdik. Şu an deprem bölgesinde çözüm bekleyen en önemli sorun barınma ihtiyacının karşılanmasıdır. Biz, Fenerbahçe Spor Kulübü olarak ilk olarak hemen çadır temin ettik, AFAD'a 1300 adet çadır ulaştırdık. Onlar ihtiyaçlar çerçevesinde bu çadırları tahsis ettiler. Sarı Lacivert Derneğimiz de 200 çadırdan olan, yaklaşık 1000 kişinin barınma ihtiyacına çözüm sunan bir çadır kent kurdu. Ayrıca depremden yaralı olarak kurtulmuş halkımız için Kızılay ile beraber ülkemiz için birlik beraberlik bizim "Kanımızda Var" diyerek Kan Bağışı Kampanyası gerçekleştirdik. Yönetim kurulumuz, çalışanlarımız, sporcularımız, teknik ekiplerimiz ve bu bölgenin vatandaşlarının katılımıyla üç gün boyunca kulübümüzün kapılarını kan bağışına açtık. Bu kampanya çerçevesinde 2053 tüp kan bağışı yapıldı. Kızılay standartlarına göre yapılan en önemli kan bağışlarından biri olduğu bizlere ifade edildi. Kan Bağışı kampanyamızın gerçekleşmesinde emeği geçen Kızılay'a ve destek veren herkese bir kez daha çok teşekkür ederim" diye konuştu.

112 milyon TL’lik kaynak yarattık

Yaraları sarmak için futbolun tüm paydaşlarının yarıştığını belirten Ali Koç, şu ifadeleri kullandı: "Depremin yaralarını sarmak için tüm kulüpler hatta futbolun tüm paydaşları ayrı ayrı pek çok değerli adımlar attılar. Adeta iyilikte yarıştık. Futbol dünyasının paydaşları örnek bir duruş ve dayanışma ruhu ortaya koydular, aynen bütün halkın yaptığı gibi.. Birlik ve beraberliğe en ihtiyacımız olan dönemde Türk milleti neler yapabileceğini göstermiştir. Barınma ihtiyacına çözüm olmak adına omuz omuza kampanyasını hayata geçirildi. 112 milyon TL'lik kaynak yarattık. Bu kaynak tamamen 'Omuz Omuza' kampanyasının barınma ihtiyacı için çalışmalarına fayda sağlayacaktır. Türkiye Futbol Federasyonu da futbol ailesinin çatı kurumu olarak Spor Bakanlığımız, Kulüpler Birliği ve yayıncı kuruluş ile birlikte futbolun tüm paydaşlarını kapsayan uzun soluklu bir yardım kampanyası başlattı. Az önce de ifade ettiğim gibi çok kısa sürede organize olundu, bu da takdireşayan bir durumdu. Bölgedeki en önemli sorun olan barınma ihtiyacına çözüm olmak adına omuz omuza kampanyasını hayata geçirdi ve kampanyamız da hala devam etmektedir. Rakamları Sayın Başkan verecektir ama bizim hedeflerimiz binlerce konteyneri en kısa zamanda bölge halkının hizmetine sunmaktır. Bu kapsamda TFF olarak ilk adımda 1000 konteynerin siparişini verdiklerini açıkladılar. Nihayetinde rakamlar çok büyük olacak. Hedef çok büyük olduğu için kampanya da devam ediyor. Unutmayın, unutturmayın dedik. Lütfen kampanyaya desteklerinizi devam ettirin” dedi.

19 Temmuz’da açılışı yapılacak

Hatay'daki konteyner kentin yanında Kahramanmaraş'ta da 500 konteynerlik bir yaşam alanı daha oluşturacaklarını söyleyen Ali Koç, şu ifadeleri kullandı: "Fenerbahçe Spor Kulübü olarak biz, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından hayata geçirilen bu önemli adımda "Omuz Omuza" Yardım ve Dayanışma Gecesi'nde, 1000 konteyner sözü vermiştik. Bu konteyner sözümüz için üyelerimiz, sponsorlarımız, Fenerbahçeli iş insanlarının ve derneklerimizin destekleriyle hem yurt içi hem de yurt dışında toplamda 112 milyon TL'lik kaynak yarattık. Bu kaynak tamamen 'Omuz Omuza' kampanyasının barınma ihtiyacı için çalışmalarına fayda sağlayacaktır. 50 milyon TL'yi dün TFF hesaplarına aktardık. Hatay'daki konteyner kentinin yanında bir de Kahramanmaraş'ta 500 konteynerlik bir yaşam alanı daha kuruyoruz. Bizim konteyner projemizin iki ayağı var. Bugün imzalayacağımız anlaşma ile TFF tarafından Hatay'da yapılacak konteyner kent için 550 konteyner bedeli olan 50 milyon TL'yi dün TFF hesaplarına aktardık. Diyeceksiniz ki 'geri kalan meblağ ne olacak?', geri kalan meblağı da yine bu kampanyanın çerçevesi altında kampanyadan da önce verdiğimiz siparişler çerçevesinde biz de futbol federasyonunun Hatay'daki konteyner kentinin yanında bir de Kahramanmaraş'ta 500 konteynerlik bir yaşam alanı daha kuruyoruz. İnşallah, Allah'ın izniyle temmuz başı oraya taşınacak, bizlerin de amacı 19 Temmuz günü buranın resmi açılışını yapmak ve inşallah Başkanımız, siz ve arkadaşlarınız da bizlerle burada olurlar. Konteyner deyip geçmeyin. Burada altyapı, su, elektrik, yaşam alanları ki özellikle sosyal yaşam alanları çok çok önemli. Bunu sadece 3x7 sadece bir metal konteynerin oraya yerleştirilmesi olarak görmeyin. Burada da devletimizin desteği sayesinde çünkü bütün altyapı çalışmalarını onlar yapacaklar, AFAD'ın koordinasyonun el birliğiyle, omuz omuza elimizden gelenin en iyisini yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın” açıklamalarını yaptı. Spor Servisi