Dev Kartalların rakibi Antep

Dev Kartalların rakibi Antep
AYOS Konyaspor Basketbol Türkiye Sigorta Basketbol Süper Lig’i 4.hafta maçında yarın saat 13.00’te Gaziantep Basket’i konuk edecek.

İlk 3 haftada aldığı Beşiktaş ve TOFAŞ galibiyetleriyle adından söz ettiren AYOS Konyaspor Basketbol ligin 4.haftasında evinde ligin iyi ekiplerinden Gaziantep Basket’i konuk edecek. Selçuklu Uluslararası Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma yarın saat 13.00’da başlayacak. Karşılaşmada Emin Moğulkoç, Ali Şakacı ve Polat Parlak görev alacak.

Sakat oyuncu bulunmuyor

Sezona deplasmanda Beşiktaş Emlakjet galibiyeti ile başlayan Konyaspor rakibini 82-90 mağlup etmişti. Ligde evinde ilk oynadığı maçta ise TOFAŞ’ı ağırlayan Dev Kartallar büyük bir karakter koyduğu karşılaşmadan 80-66 galip gelmeyi başardı. 3.hafta maçında Fenerbahçe Beko’ya konuk olan Konyaspor, son çeyrekte gösterdiği kötü performans yüzünden 85-71 mağlup olarak ligdeki ilk mağlubiyetini almıştı. Konyaspor’da Rasheed Sulaimon’unda Fenerbahçe maçında takıma dahil olmasıyla sakat oyuncu bulunmuyor.

İç sahada maç kaybetmek istemiyoruz

Pazar günü oynanacak Gaziantep Basket maçı ile ilgili de konuşan Konyaspor Basketbol Baş antrenörü Engin Gençoğlu; “Zor bir maç bizleri bekliyor. Avrupa Kupası oynayan ve Avrupa Kupasını sonuna kadar gidebilecek bunun yanında ligde de ilk 6’yı hedefleyen bir takım. O yüzden kurulmuş ve bütçe harcamış bir takım. Biz kendi evimizde maç kaybetmek istemiyoruz. Bizim bu seneki en büyük şeyimiz o. Kendi evimizde rakip kim olursa olsun kazanmak için sahaya çıkacağız. Çarşamba günü Avrupa Kupası oynadılar. İyi derecede yerli ve yabancı oyunculara sahip bir takım. Dersimize iyi çalışıp seyircimizle birlikte Pazar günü saat 1’de burada galip gelip mutlu olan taraf biz olmak istiyoruz” dedi.

Antep, Avrupa dönüşü moralli

Geçen sezon ligi 4. Sırada bitirerek hem FIBA Avrupa Kupası’nda oynamaya hak kazanan hem de play-offta mücadele etmişti. Süper Lig’de sezona FruttiEx Bursa ve Bahçeşehir Koleji mağlubiyetleri ile başlayan Antep temsilcisi 3.hafta maçında evinde ONVO Büyükçekmece’yi 76-61 mağlup etmeyi başardı. FIBA Avrupa Kupası’nda sezona iyi başlayan Gaziantep Basket ilk iki maçında Hapoel Hafia ve Antwerp’i mağlup etmeyi başardı. HALİL YILMAZER