Dev Kartallar Parkeye Çıkıyor

Dev Kartallar Parkeye Çıkıyor
AYOS Konyaspor Basketbol, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin ilk haftasında bugün Beşiktaş Emlakhet ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

AYOS Konyaspor Basketbol, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin ilk haftasında bugün Beşiktaş Emlakhet ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Rasheed’in durumu maç saatinde belli olacak

Geçen sezonu TBL play-off şampiyonu olarak adını Süper Lig’e yazdıran AYOS Konyaspor Basketbol ligdeki ilk maçında bugün deplasmanda Beşiktaş Emlakjet ile karşılaşacak. Saat 19.00’da başlayacak karşılaşma Beın Sports 5’den canlı yayınlanacak. Konyaspor, hazırlık maçında karşılaştığı rakibi eksik kadrosu ile mağlup etmeyi başarmıştı. Dev Kartallar bu kez resmi bir müsabakada mağlup edip sezona galibiyetle başlamak istiyor. Konyaspor’da yerli rotasyonu: Can Altıntıü, Cehver Özer, Efe Uzun, Erkin Şenel, Mert Gizir, Murat Göktaş, Ramazan Tekin ve Selim Şav. Yabancı rotasyonu: Alex Perez, Jarell Eddie, Jordan Morgan, Kristijan Nikolov, Rasheed Sulaimon ve Roko Badizm. Konyaspor’da Rasheed Sulamion’un oynayıp oynamayacağı maç saatinde belli olacak, onun haricinde bir eksiklik yok.

Kazanarak başlamak istiyoruz

Zorlu Beşiktaş maçı öncesinde açıklamalar yapan AYOS Konyaspor Basketbol Baş antrenörü Engin Gençoğlu, kazanarak başlamak istediklerini ifade etti. Gençoğlu; “Önemli bir maç bizim için. Kazanarak başlamak istiyoruz. Rasheed Sulamion’un oynayıp oynamayacağı bugün belli olacak. Onun haricinde bir eksiğimiz yok. Hazırlık dönemlerinde ve hazırlık maçlarında gösterdiğimiz iyi performansı ilk maçta sahaya yansıtacağız. Konya’ya galibiyetle dönmek istiyoruz. Sahaya çıktıktan sonra Süper Lig, TBL, TB2L çok fark etmiyor bizim için. Süper Ligde bir takım çalıştırma ve baş antrenör olmak benim için gurur verici bir şey. Heyecandansa işimize daha çok sarılıp başarılı olma kaygıları güdüyoruz. Benim içinde önemli bir maç olacak” dedi.

Ekran başındaki enerjilerine ihtiyacımız var

Taraftarı ekran başında desteğe davet eden Gençoğlu; “Geçen sene play-off şampiyonu olarak Süper Lige çıkmamızın en önemli hikâyesi seyircimizdi. Maça gelen, maça gelmeyip enerjisini, dualarını gönderen bir seyirci grubumuz var bizim. Bu çok önemli bir durum bizim için. İnanıyorum ki deplasmanda olsa televizyon başında bizlere dualarını, enerjilerini eksik etmeyecek ve galibiyetimizde de itici güç olacaklarını inanıyorum” açıklamalarını yaptı.

Samsun maçındaki atmosferi yeniden yaratacaklardır

Süper Lig’de Konya’da oynanacak ilk maç için taraftara da çağrıda bulunan Gençoğlu; “8 Ekim Cumartesi günü Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonunda saat 15.30’da TOFAŞ maçı ile evimizde ilk maçımızı oynayacağız ve seyircimizle buluşacağız. Samsun maçındaki yarattıkları atmosferin aynısını yaratacaklarına inanıyorum. Bizlere 6.adam olarak destek vereceklerini inanıyorum” şeklinde konuştu. (HALİL YILMAZER)