Dev Kartallar DAÇKA karşısında

Dev Kartallar DAÇKA karşısında
AYOS Konyaspor Basketbol, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 9.haftasında yarın deplasmanda Darüşşafaka ile karşı karşıya gelecek.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Lig’inde evinde oynadığı Aliağa Petkimspor maçını kazanarak 3 maçlık mağlubiyet serisine son veren AYOS Konyaspor Basketbol Pazar günü deplasmanda süper ligin köklü ekiplerinden Darüşşafaka ile karşılaşacak. Darüşşafaka Ayhan Şahnek Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 13.00’da başlayacak. Karşılaşma Beın Sports 5’ten yayınlanacak.

Seriye devam

Geride kalan 8 haftada, 4 galibiyet ve 4 mağlubiyet ile 12 puan toplayan AYOS Konyaspor Basketbol ligin ilk yarısının bitimine 7 hafta kala ilk 8 içinde yer almayı hedefliyor. 8.haftada Aliğa Petkimspor’u evinde 89-84 devirerek 3 maçlık kötü gidişata son veren Dev Kartallar DAÇKA’yı da mağlup edip çıkışını sürdürmek istiyor. Bu sezon deplasmanda yalnızca Beşiktaş Emlakjet’i 82-90mağlup edebilen yeşil-beyazlılar Fenerbahçe BEKO’ya 85-71, Türk Telekom’a 99-93 ve Anadolu Efes’e 88-83 mağlup olmuştu.

Sakat oyuncuların durumu maç günü netleşecek

Aliağa Petkimspor maçında sakat şekilde parkeye çıkan ve büyük performans gösteren Alex Perez ve Can Altıntığ hafta içi gerçekleştirilen antrenmanlarda yer aldı. Bu iki oyuncunun zorlu DAÇKA karşısında süre alığ almayacakları ise maç gününde netlik kazanacak. Petkimspor maçında oynamayan Mert Gizir’in yine bu karşılaşmada da forma giymesi beklenmiyor. Hafif bir sakatlığı bulunan Rasheed Sulaimon’un ise DAÇKA karşısında parkede olacağı öğrenildi.

DAÇKA formda

Ligde oynadığı son 3 maç olan Galatasaray NEF, Bahçeşehir Koleji ve ONVO Büyükçekmece maçlarını kazanan DAÇKA, FIBA Şampiyonlar Ligi’nde ise Çarşamba günü deplasmanda oynadığı Ludwigsburg maçını da kazanmasını bildi. Bu sezon evinde Merkezefendi’yi 93-80, Galatasaray NEF’i 68-66 ve Bahçeşehir Koleji’ni 76-69 mağlup eden DAÇKA, sahasındaki tek mağlubiyeti Aliağa Petkimspor’dan aldı. Rakibine 94-75 mağlup olan İstanbul temsilcisi Konyaspor maçı ile beraber evindeki 5. maçına çıkacak. Kadrosunda 4 yabancı bulunan İstanbul temsilcisi yerli ağırlıklı kadro ile mücadele ediyor.