Çankaya: Nefeslendik

Çankaya: Nefeslendik
Deplasmanda Çatalcaspor’u 2-1 mağlup ederek derin nefes alan 1922 Konyaspor’da Teknik Direktör Çağdaş Çankaya, takım olarak lige alışmaya başladıklarını ve oyuncularının performanslarının her hafta giderek arttığını söyledi

Devre arası oyuncularımı cesaretlendirdim

Çatalcaspor’u yenerek ligde bir nebze de olsa rahatladıklarını ifade eden Çağdaş Çankaya, ‘İki senaryolu bir maç oldu. İlk yarıda Çatalca’nın da bizim de pek fazla pozisyonumuz yoktu. Maçın ilk yarısı orta saha mücadelesi şeklinde geçti. İlk yarının son uzatma dakikasında bir duran top oldu. Aslında top onlardan çıkmıştı. Biz de çok itiraz etmiştik ama dönüşü olmadı. Daha sonra duran toptan gol yedik. Devre arası soyunma odasında oyunculara daha cesaretli olmalarını, rakibin bizden daha üstün olmadığını, bizim daha iyi takım olduğumuzu vurguladım. Hızlı geçiş oyununu yapmamız gerektiğini, rakibin savunma oyuncularının ağır olduğunu ifade ettim’ dedi.

Daha fazla gol atabilirdik

Karşılaşmanın ikinci yarısına taktik değişiklik yaparak çıktıklarını aktaran Çağdaş Çankaya, “Seyit hasta bir şekilde maça çıkmıştı. Onu ikinci yarıda dinlendirdim, yerine Batuhan’ı sahaya sürdüm. Takımım çok iyi bir reaksiyon gösterdi. Hüseyin Mert’in uzaktan golüyle eşitliği sağladık. Oyunun inisiyatifi tamamıyla bize geçti. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra birçok gol fırsatı bulduk. Rahat 4-5 gol atacağımız maçta 2 gol attık. Kaçırdığımız pozisyonlar var. Hafta içerisinde bunu gidermek için ekstra çalışmalar yapacağız” diye konuştu.

Maç maç değerlendireceğiz

Alınan galibiyetinin zamanlamasına dikkat çeken Çankaya, şunları kaydetti: “Mağlup olduğumuz iki maçtan sonra deplasmanda gelen galibiyet bizim için iyi oldu. Çocukların özgüven yakalaması ve ateş hattından uzak durulması açısından bizi nefeslendirdi. Zira önümüzdeki zorlu bir fikstür bizi bekliyor. Daha fazla efor sarf edeceğimiz, daha fazla mücadele etmek zorunda kalacağımız rakipler bizi bekliyor. Alınan galibiyete baktığımızda çok kazanılmış bir şey var mı? –Yok. Bu bir süreçten ibaret, maç maç değerlendireceğiz sezon sonunda gelinen noktayı hep birlikte göreceğiz” dedi.

Son vuruşları güçlendirmeliyiz

Her hafta takımın geliştiğini ve ivme kazandığını fark eden Çankaya “Hücum hattındaki etkinliğimiz her hafta artıyor. Pozisyonlar buluyoruz, kaçırıyoruz. Son vuruşlarımızı da güçlendirirsek çalışmalarımızın sonucunu almış olacağız. Takımımız maç yaptıkça, özellikle U-19’dan gelen oyuncular lige alıştıkça daha doğru oynamaya başladılar. Çocuklarda bir ivme artışı var. Sahada daha rahat hareket ediyorlar, ayağa oynuyorlar, doğru çıkış yapmaya başladılar, panik yapmıyorlar. Ben, bu sürecin üzerine koyarak devam edeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. ABDİL EMİROĞLU